Ще има ли стипендии в университетите следващата учебна година?

От тази есен в някои университети стипендии ще получават само докторанти и майки, тъй като  висшите училища  са похарчили парите, предвидени за това перо. В Университета по архитектура и строителство са останали средства колкото д

2010-08-21 14:25:25
Ще има ли стипендии в университетите  следващата учебна година?
От тази есен в някои университети стипендии ще получават само докторанти и майки, тъй като  висшите училища  са похарчили парите, предвидени за това перо.

В Университета по архитектура и строителство са останали средства колкото да се плати на докторантите, което е задължително по  закон. Това се дължи на орязването   с 20 процента на бюджета на университетите.

В Софийския  университет пък умуват дали да се редуцира сумата на стипендиите за успех, която сега студентите взимат, или пари да се дават само на пълни отличници.
Всичко зависело от това колко молби ще подадат студентите в началото на учебната година. Досега Софийският университет вече е намалил стипендиите от 90 на 70 лева в края на миналата година.

Други университети също обмислят подобни идеи, като дори е възможно стипендиите да паднат до 40 лв. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия