Как се подкупват учителите?

2012-12-13 10:39:00
Как се подкупват учителите?
Снимка: Dreamstime

Родителите винаги са се стараели да спечелят благоразположението на учителите, за да се отнасят по-добре с децата им. Едно време това се е постигало чрез ябълка или парче сладкиш, които се отнасяли в училище. В днешно време обаче живеем в доста материализиран свят и добрият жест не е по-важен от скъпата вещ.

 

Майките и бащите полагат доста усилия, за да се харесат на учителите, пише в. „Дейли експрес“. Тези с по-големи финансови възможности влагат повече пари в подаръци.

 

 

Съвременните родители вярват, че колкото по-скъпа вещ подарят на учителя на детето си, толкова по-добре ще се отнася той към него. В днешно време няма нищо странно учителите да получават бижута, почивки, скъпи часовници, маркови чанти, копринени шалове, лаптопи и т.н. като подаръци.

 

70% от майките и бащите на учениците в началните класове и 25% от родителите на гимназистите се чувстват длъжни да купуват подаръци на учителите.

 

В България все още не се наблюдава такава тенденция, но не е невъзможно след години родителите да започнат да се подмазват на учителите именно по този начин. Децата стават все по-мързеливи, а как да спечелиш благоразположението на един беден учител, освен ако не му купиш скъп подарък, който трудно би си позволил?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Nikolcheto24
преди 11 години

Да, ние "богатите" ще подаряваме на бедните учители лаптопи и екскурзии...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия