Ходенето на училище пеша или с колело подобрява успеха

2012-11-28 14:00:00
Ходенето на училище пеша или с колело подобрява успеха
Снимка: sxc.hu

Ходенето на училище пеша или с колело подобрява значително успеха на учениците, твърдят датски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че децата, които извършват умерена физическа активност, преди да влязат в класната стая, имат способността да се концентрират по-добре от връстниците си, които са помолили родителите си да ги закарат до училището или пък са отишли с градския транспорт.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент с участието на 19 527 ученици на възраст между 5 и 19 години. Всички те трябвало да попълнят въпросници, свързани с физическата им активност преди училище, а след това - да направят тест за концентрация.

 

Именно така учените открили, че по-активните деца имат способността да се концентрират много по-добре от останалите, а съответно се радват и на по-добър успех в училище. Една от причините за наблюдаваното явление според учените е свързана с факта, че физическата активност води до по-добро оросяване на мозъка, което подобрява функциите му.

 

Разбира се, това далеч не е единствената полза от активния живот за децата. При тях се наблюдава също така по-нисък риск от затлъстяване, както и от развитието на редица заболявания, сред които диабет, рак и сърдечни проблеми, на по-късен етап от живота.

 

А вие как се придвижвате до училище?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия