Знаеш ли кои са Айнщайн, Исак Нютон, Стивън Хокинг ... ? Защото те не знаят ...

2012-10-29 14:59:00
Знаеш ли кои са Айнщайн, Исак Нютон, Стивън Хокинг ... ? Защото те не знаят ...
Снимка: Reuters

В днешно време подрастващите, като че ли знаят все по-малко неща в сравнение с предишните поколения. Вие знаете ли кой е Алберт Айнщайн или Стивън Хокинг?

 

Защото според 33% от ученици във Великобритания между 11 и 14-годишна възраст, Айнщайн е герой от риалити предаване, Хокинг – фризьор, пише в. „Дейли мейл“.

 

 

33% от подрастващите не знаели, че Теорията за гравитацията е открита от Исак Нютон, а според 6% от участниците в анкетата Тулиса Контоставлос, която е била част от журито на „Х Фактор Великобритания“, е открила пеницилина.

 

Над 1 000 000 британчета са на мнение, че рапърът проф. Грийн е академик, а според 20% от учениците Уейн Рууни не е футболист, а ... учен.

 

В същото време обаче 68% от подрастващите са наясно, че Марк Зукърбърг е основател на социалната мрежа Facebook.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Dyany10000
преди 11 години

beautiful

Alex_One Direction_l
преди 11 години

Hah, vijte gi kak znaqt koi e osnovatelqt na Facebook! :D To i az ne znam koi e Stivan Hoking, ama Niuton i Ain6tain da ne znae6 e napravo izlagaciq... Ne govorq za iz4erpatela informatsia - dostatu4no e da znae6 edno ot ne6tata s koito sa veliki, ama to ne 4e v dne6no vreme 6te ti potrqbva za ne6to. E, osven ako ne misli6 da raboti6 ne6to v tazi oblast. :)

~sweeettt~
преди 11 години

какво общо има това с българите

~sweeettt~
преди 11 години

поредното"проучване

kalityy_
преди 11 години

За да съм честна дори и не съм чувала за Стивън Хокин и не знам кой е. Исак Нютон го пишеше в учебника по Човекът и природата в миналия клас. Айнштайн, като малка не го знаех смао виждах някаква книга на един рафт с един смешен ненормалник (за такъв го мислех като малка) тък като беше с изплезен език, шантава физиономия и тази негова коса на горе и ми беше доста странен, но с времето разбрах за него и започнах даже да се интересувам и търсех по цял ден за него в интернет, както и за теорията за относителността...

notlike
преди 11 години

Британски учени откриха, че британците не знаят това - извод: българи, вие сте ***. Логиката е покъртителна.

ACrimeNovelist
преди 11 години

Аз ги знам тези работи, но за всеки човек си зависи от средата, в която живее. На практика това, че Айнщайн е автор на теорията за относителността въобще не засяга средностатистическия човек. От друга страна той и Хокинг са култови личности за хора, които се интересуват от физика и са запалени по пътуването във времето.

jasmins
преди 11 години

Злетаааа :Д

FunkyPie
преди 11 години

аз пък последния факт не го знаехи не ми и трябва

BrainlessROCKBABY
преди 11 години

Знам, естествено :D Но това не означава, че всички лапета знаят.

dimitar.,
преди 11 години

Хайде, пак ни изкарахте ***. Точно така, преди нас не е имало невежи. Може да спрете да хвърляте упреци в младите и да се замислите кой всъщност е причинил проблема. Защото едно 10-годишно дете няма вина, че има достъп до Фейсбук. Виновни са родителите му, които не са наясно какво може да се прави там. Не защитавам никого.

MariieLLa
преди 11 години

Е, как така няма да знаят кой е основателя на facebook? Къде иначе ще качват полуголите си снимки десетгодишните ? ;x

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия