Когато пътищата с най-добрата ни приятелка се разделят...

2012-09-08 19:00:00
Когато пътищата с най-добрата ни приятелка се разделят...
Снимка: sxc.hu

Да се разделиш с най-добрата си приятелка, която заминава да живее в друга държава, не е никак лесна задача. Животът обаче е такъв – понякога той по принуда ни отдалечава от обичаните от нас хора. И все пак, как да се справите с раздялата?

 

 

 

Не изпадайте в състояние на самосъжаление. Радвайте се на всички щастливи мигове, които сте имали със своята приятелка. Запазете красивия спомен и не се натоварвайте с мрачни мисли.

 

Не се затваряйте вкъщи. Да, може би сте загубили най-добрата си приятелка, но пък имате куп други приятели и познати, с които също можете да излизате и да се забавлявате. В началото със сигурност ще се чувствате така, сякаш нещо ви липсва, но след известно време отново ще се почувствате в свои води.

 

Не бързайте да ѝ намерите „заместничка”. Най-красивите и силни приятелства просто се случват. Не насилвайте нещата и не се лепвайте за първото момиче, което покаже приятелски чувства към вас. Пуснете се по течението и бъдете сигурни, че рано или късно отново ще откриете човек, на когото винаги ще можете да разчитате.

 

Междувременно не прекъсвайте връзката с бившата си най-добра приятелка. Това, че живеете далеч една от друга, въобще не означава, че не можете да поддържате контакт. В днешно време технологиите ни позволяват да комуникираме безпроблемно с хора, намиращи се дори на другия край на планетата. Възползвайте се от тях. Споделяйте всичко около живота си със своята приятелка и стойте в течение с новостите около нея.

 

                                      Снимка: sxc.hu


Истината е, че човекът е социално животно. Той има нужда от поддържането на близки взаимоотношения с другите хора, за да се чувства щастлив и пълноценен. Въпреки това обаче, всеки един от нас сменя най-близкото си приятелско обкръжение по няколко пъти в живота. Дали заради промяна в интересите, в начина на живот, във възгледите или в мястото на живеене – това просто се случва и няма как да го избегнем.

 

Загубата на близък човек винаги боли, но тя ни отваря пътя към ново начало и ново приятелство. Радвайте се на прекрасните моменти, прекарани с най-добрите ви приятели, и знайте, че каквото и да се случва, в бъдеще ви очакват още много неповторими мигове.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
prettymonster
преди 12 години

Разстоянието може да раздели само телата ни , но не и душите ни :)

gerka-231444
преди 12 години

моята най добра приятелка и приятел заминаха в други различни даржави и местности но свикнах постоянно се чувах ме по стайпа. :)

1Dfan
преди 12 години

Съгласна съм с коментарите по-долу...Най-добра ми приятелка замина в друга държава и отначало се чувствах ужасно (тя ми беше като сестра),но после го преодолях,а отношенията ни са отлични...Да живее скайпа! :D

gugenceto2
преди 12 години

най-добрата ми приятелка живее в друга държава :( отношението не се е променило -.-

werii
преди 12 години

Най-добрата ми приятелка живее в друг град и отношенита ни не са се развалили ни най-малко.. чуваме се всеки ден и всичко е окей :D ако държиш на някой разстоянието не е от значение.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия