Как да бъдете истински приятели? 10 важни съвета

Има ли нещо по-ценно от любовта и приятелството? Приятелството е много важно за човека, социалната изолация и липсата на истински приятели са пряко свързани с доста болести. При хората, които водят асоциален живот, смъртността е два пъти по-висока в

2010-11-23 00:25:49
Как да бъдете истински приятели? 10 важни съвета
Има ли нещо по-ценно от любовта и приятелството? Приятелството е много важно за човека, социалната изолация и липсата на истински приятели са пряко свързани с доста болести. При хората, които водят асоциален живот, смъртността е два пъти по-висока в сравнение с тези, които редовно се виждат с приятелите си. Защо приятелството е толкова ценно, дали заради това, че приятелите ни винаги са до нас и се смеем заедно на всичко? Или защото винаги ни подкрепят и се радват на нашите успехи? Или защото може да ги потърсиш винаги, когато имаш нужда и знаеш, че те ще ти помогнат? Всеки знае, че няма нищо по-ценно от това да имаш истински хора до себе си, но трябва човек да се старае да поддържа тези отношения, да влага в тях. Най-добрият начин да имате истински приятели е да се научите да бъдете такива. Вижте кои са десетте най-важни неща, към които трябва да се придържате, за да се радване на искрено приятелство:

1. Прошка - всеки прави грешки - "Човешко е да се греши, божествено е да се прощава". Когато човек прощава, той не трябва да се чувства слаб и глупав, прошка се дава от любов и показва желание приятелството да бъде съхранено, въпреки изникналите трудности.

2. Веселие -  важното е да умеете да се забавлявате във всеки един момент, когато сте заедно. Всяка минута смях е време, което сте прекарали пълноценно и приятно.

3. Честност - за да бъдат здрави взаимоотношенията ви, вие трябва да сте честни със своите приятели. По този начин ще си имате доверие и ще си вярвате и ще знаете, че може да разчитате на тях, когато имате нужда.

4. Даване - истинските приятели дават, без да очакват нищо в замяна. Но ако и вие сте истински приятел ще постъпвате по същия начин. Трябва да се научите да давате съвети (ако ви ги искат, разбира се), а не заповеди и да забравите за фразата "Аз нали ти казах, че така ще стане".

5. Реципрочност - за да съществува истинско приятелство, участниците в него трябва не само да получават, но и да дават. Бъдете открити и помагайте, когато можете.

6. Жертвоготовност - истинските приятели понякога пренебрегват това, което е удобно за тях заради другия. Ако имате нужда от помощ през нощта, истинският приятел няма да мърмори, че му се спи и утре ще става рано, а веднага ще дойде, за да ви помогне.

7. Подкрепа - хубаво е да показвате на своите приятели, че ги подкрепяте. Винаги бъдете зад тях и никога не говорете зад гърба им, ако някой говори против тях, веднага ги защитете.

8. Уважение - няма истинско приятелство, ако липсва уважение. Никога не се качвайте на главите на приятелите си, дори да са прекалено добри хора. Винаги връщайте услугите, които те са направили за вас, не им завиждайте и не пренебрегвайте техните чувства.

9. Доброжелателство - помнете рождените им дни, правете жестове, които карат вашите приятели да се чувстват специални, бъдете до тях, когато преживяват тежък момент.

10. Приемане - помагайте на вашите приятели да показват своята индивидуалност. Приемете ги такива, каквито са, не се конкурирайте и състезавайте с тях постоянно. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
fizzyg
преди 11 години

Вярно,вярно:)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия