5 неща, които НЕ бива да публикуваш във Facebook

2012-06-25 15:44:00
5 неща, които НЕ бива да публикуваш във Facebook
Снимка: Reuters

Благодарение на социалната мрежа Facebook в днешно време повечето хора почти нямат личен живот. Те постоянно качват нови и нови снимки, споделят своите мисли, чувства, преживявания и т.н. Сигурно ви се е случвало случайно да се засечете с познат, когото не сте виждали от месеци, но да знаете какво се случва с живота му, както и той да е наясно с вашия? Това е напълно нормално, ако и двамата си имате facebook профилите.

 

Вижте кои са 5-те неща, които НЕ бива да публикувате онлайн:

 

Снимки с гаджето

 

Сигурно ви звучи глупаво, но този съвет е предимно за младежите, които често сменят своите гаджета. Родителите ви ще са доста неприятно изненадани, когато установят колко много партньори сте имали и колко често се разделяте с тях. Затова е по-добре да запазите личния си живот за вас и когато се появи специален човек, с когото имате здрави взаимоотношения, тогава родителите ви да са наясно кое е гаджето ви.

 

Също така е хубаво да не парадирате с връзката си, защото има много завистливи хора, които могат да ви навредят – волно или неволно.

 

Да не забравяме и ревнивите бивши гаджета, които с удоволствие биха тормозили настоящата ви половинка, защото ги е яд, че не могат да усетят прегръдките и целувките ви.

 

Снимки от купони

 

Когато качвате парти снимки, то трябва да ги подбирате доста внимателно. Не споделяйте такива, на които сте във видимо нетрезво състояние (въпреки че изобщо не бива да допускате да се стига до такова), където пушите или сте заобиколени от алкохол. Тези снимки ще се видят от доста хора, сред които и роднините ви. Нека не се носят слухове по ваш адрес, повечето от които ще са неверни и силно преувеличени.

 

 

Сега може да не работите, но ако това се случи в най-скоро време и работодателят ви разгледа снимки, той надали ще остане очарован, когато ви види пиянските изцепки.

 

Ако все пак държите да се „похвалите“ със запоите си, то поне правете албумите видими само за тесен кръг от приятели. Не подронвайте авторитета си.

 

Коментари относно училището или работното място

 

Светът е малък. Дори да нямате учители във вашия friends лист, то със сигурност имат хора, които биха могли да ви изпортят. Така че си запазете коментарите относно учителите и училището, в което учите.

 

Същото се отнася и за работата. Може работодателят ви да не ви е приятел във Facebook, но е достатъчно някой колега да види отрицателните ви коментари относно работата, работното време, заплатата, останалите в офиса и т.н. и да реши, че е удачно да сподели тази информация с шефа. Затова коментирайте тези неща само с близките си приятели и членовете на семейството.

 

Вашите емоции

 

Отучете се от постовете, свързани с вашето емоционално състояние. Ако сърцето ви е разбито, не е нужно всички ваши приятели и познати да са наясно с този факт. Стига тъжни картинки и цитати от песни. Опитайте се да си запазите малко лично пространство, вместо да пораждате поводи за слухове и доброволно да се предлагате на обсъждане от другите.

 

Заложете на положителните картинки и лафоризми. Покажете на света, че сте ведър, усмихнат и щастлив човек, дори в момента да изживявате най-голямата си лична драма.

 

Адреса и/или телефония си номер

 

Не споделяйте такава лична информация. Който има нужда от вас, ще ви намери, ако ви е достатъчно близък. Не давайте възможност на непознати да ви досаждат или да злоупотребяват с личните ви данни. Ако някъде е задължително да въведете телефона или адреса си, въведете фалшиви.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Когато се кандидатства за работа също се правят бейби изследвания чрез фейсбук. Ако имаш снимка как пушиш трева, нали се сещате?

strawberry88
преди 11 години

Тези неща почти всички ги правят. :D

alien_th
преди 11 години

да го бяхте написали по рано тва :D ,

sweetycherry33
преди 11 години

Ако все пак държите да се похвалите със запоите си, то поне правете албумите видими само за тесен кръг от приятели. Не подронвайте авторитета си.Може би роднините ни са ни в приятели ??? хД

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия