Когато родителите следят детето си във Facebook...

Социалната мрежа Facebook е много удобен начин хората да се свързват със своите приятели и познати. Сайтовете от такъв тип обаче крият и доста опасности. На родителите им е доста трудно да следят пове

2012-03-30 15:18:00
Когато родителите следят детето си във Facebook...
Родителите търсят всякакви начини, за да намерят общ език с децата си... Снимка: sxc.hu

Социалната мрежа Facebook е много удобен начин хората да се свързват със своите приятели и познати. Сайтовете от такъв тип обаче крият и доста опасности. На родителите им е доста трудно да следят поведението на своите деца в сайтовете за запознанства или във Facebook. Социалната мрежа предлага доста опции и така тийнейджърите могат с лекота да крият снимки и публикации от своите родители, които ще продължават да живеят с погрешна представа за своето детe. И въпреки това, ако майката или бащата има регистрация във Facebook, той ще може да бъде максимално навътре в живота на своят/а син/дъщеря.

 

Сигурно повечето тийнейджъри ще сметнат това за следене, но всъщност грешат. Родителите винаги искат да намерят начин да бъдат част от живота на детето си, да знаят какво го вълнува и по някакъв начин да намери общ език с него.

 

 

До регистрация във Facebook прибягват родители, които не познават детето си добре или знаят за него малки части от живота му. Ако твоята майка или твоят баща се регистрира в социалната мрежа и те добави като приятел, той най-вероятно иска да види какъв си ти всъщност, какви приятели имаш, какви са твоите интереси и каква музика харесваш. Колкото повече неща знаят родителите ти за теб, толкова по-близки ще си бъдете.

 

Напълно възможно е майка ти и баща ти да не харесат снимките, които си си качила в профила. Да, можеш да ги скриеш, но по-добре първо чуй техните мотиви. Често подрастващите си мислят, че излъчват сексапил, а всъщност са доста малки, за да бъдат секси и със снимките си застрашават живота си. В интернет има много педофили, които се ровят из сайтовете за запознанства и Facebook и търсят потенциални жертви. А ти не искаш да изгубиш девствеността си или да бъдеш изнасилена от някакъв маниак, нали?

 

Facebook може да бъде много полезен и затова не е нужно да триеш акаунта си. В днешно време повечето ученици и студенти си правят групи, където си помагат преди контролни, споделят си интересни неща, свързани с училище/университета и т.н. Просто не прекалявайте с „пикантните“ снимки и личната информация. Не предоставяйте на хората повече информация, отколкото е полезно да знаете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
n3zabrawiimaa
преди 12 години

А и "просто е добре всеки човек да има нещо тайно и мъничко и да си го има сам за себе си.." НО да го сподели с цял фейсбук, без родителите си ! ЛОГИКА !! :Д

FuCKkK13
преди 12 години

аха.. значи човек не може да има лично пространство ? както е добре да общуваш с родителите си така и е добре да скриваш нещо.. не говорим за сериозни неща просто е добре всеки човек да има нещо тайно и мъничко и да си го има сам за себе си..

an0nimn0
преди 12 години

ScarlettS и на мен това ми направи лошо впечталение ...

ScarlettS
преди 12 години

''а всъщност са доста малки, за да бъдат секс'' :D четете ли си статията преди да я пуснете?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия