Как да останете трезви в нощта на бала?

2012-05-27 14:18:00
Как да останете трезви в нощта на бала?
Снимка: sxc.hu

Баловете са в разгара си, абитуриентите се забавляват с пълна сила и много малко от тях се замислят за броя на чашките, които надигат. Това пък в крайна сметка води до препиване и проваляне на вечерта. Ако искате да останете трезви, да запазите всички спомени от бала си и да не го прекарате в токсикологията, а в компанията на съучениците и приятелите си, вижте какво трябва да направите:

 

1. Спазвайте граници

 

Най-важното правило, гарантиращо ви, че няма да прекалите с алкохола, е да не прекрачвате собствениците си граници. Вероятно не ви се случва за първи път да пиете и много добре знаете докъде се простират възможностите ви. Не се надхвърляте. Това, че ваш приятел вече е на третата чашка, докато вие още сте на първата, далеч не означава, че трябва да се опитате да го настигнете.

 

Всеки човек „държи” на различно количество алкохол. Това до голяма степен зависи от възрастта, ръста, теглото, пола, навиците на пиене и т.н., така че не е редно да се сравнявате с когото и да било.

 

 

2. Яжте

 

Преди да започнете консумацията на алкохол е хубаво да похапнете нещо. Пълномаслените млечни продукти са идеални за целта. Не забравяйте да похапвате мезета, докато пиете. Напиването на гладен стомах става далеч по-бързо, отколкото ако сте се погрижили да понапълните стомаха си. Разбира се, не прекалявайте с поетото количество храна.

 

 

3. Употребявайте само един вид алкохол

 

Златно правило при пиенето е да употребявате само един вид алкохол. Ако сте заложили на водка, придържайте се към нея до края на вечерта. Ако сте избрали бяло вино, не си наливайте уиски в друга чаша. Много по-лесно е да се напиете, когато консумирате няколко вида алкохол, отколкото само един. Внимавайте с коктейлите.

 

 

 

4. Пийте бавно

 

Изключително важно е да пиете бавно, ако искате да избегнете напиването. Забравете за консумацията на алкохол „на екс”. Не се поддавайте на провокации и пийте умерено, ако не искате да си навредите.

 

 

5. Внимавайте с пенливите вина

 

Газировката на шампанското може да ви изиграе лоша шега. Въпреки че не се считат за тежък алкохол, пенливите вина могат да бъдат много коварни. Доказано е, че газировката ускорява процеса на навлизането на алкохола в кръвта.

 

 

6. Хидратирайте организма си

 

Не забравяйте да хидратирате организма си. Успоредно с алкохола приемайте и достатъчно количество вода. Така не само ще избегнете дехидратацията, получена вследствие на употребата на спиртни напитки, но и ще удължите времето, което ви е необходимо за изпиването на едно питие.

 

 

7. Бройте чашките си

 

Бройте чашките си и не си доливайте, преди да сте изпили всяка една от тях. Това ви пречи да прецените какво количество алкохол приемате. Тъй като на алкохола му трябва известно време, докато навлезе в кръвта, можете неусетно да се напиете. Не позволявайте това да се случи. Следете количеството, което изпивате и се придържайте към лимита си.

 

 

8. Внимавайте с наздравиците

 

Вероятно се чувствате длъжни да надигате чашата си всеки път, когато някой иска да вдигне наздравица. Постарайте се обаче да се придържате към собственото си темпо на пиене и не се чувствайте длъжни да влизате „в крак” с останалите. Отпивайте малко глътки, ако наздравиците станат твърде начесто.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
LoveAndLife
преди 11 години

Съгласна съм с NewYork_girl, за огромно съжаление е така. А за мен най-*** е, че някои пият, защото 90% от другите го правят. Просто защото не искат да ги сметнат за ''задръстени'' и за да не се открояват от ''общото поведение'', да не се ''цепят'' от колектива...което е жалко и показва колко си подвластен на чуждото мнение. Според мен забавлението не е в това да се завреш в някой ъгъл (на това, което съм присъствала, повечето правят така) и да пиеш, докато краката ти се обърнат нагоре, а на сутринта да бъдеш ''шампион'' в интензивното.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия