Какви са последствията от напиването при тийнейджърите?

2012-03-30 16:29:00
Какви са последствията от напиването при тийнейджърите?
Вижте до какво води напиването при тийнейджърите Снимка: sxc.hu

Въпреки че в последните години все по-малко тийнейджъри злоупотребяват с алкохола, безпаметното напиване сред младите си остава сериозен проблем. Повечето ученици се събират след училище в някой парк или градинка и пият бира, след бира ... Отиват на купони, дискотека или училищна екскурзия, само за да са далеч от родителите си и да могат да се напият на спокойствие, мислейки си, че това ги прави готини. Освен, че се излагат пред другите, те вредят на здравето си, а често и застрашават сигурността на околните. Родителите трябва да внимават с децата, които са фамилно обременени и склонни към алкохолизъм.

 

Вижте до какво води честата злоупотреба със спиртни напитки:

 

Намаляване на успеха в училище – колкото по-често се напиват тийнейджърите, толкова по-малко време имат за учене и трудно се концентрират. Вместо сутрин да са бодри и в добра кондиция, те се събуждат с поредния махмурлук. Така те нямат време да подготвят уроците си, камо ли да се заемат с някаква извънучилищна дейност. Някои от младежите започват да пият, за да не бъдат игнорирани от своите приятели, които често им се подиграват, че са задръстени, щом не консумират алкохол. Подрастващите лесно се повлияват на такъв тип подмятания и посягат към чашката.

 

Възможност за развитие на алкохолизъм – тийнейджърите, които редовно прекаляват с алкохола, могат след време да станат алкохолици. Това се случва предимно на тези, които са фамилно обременени, но не подминава и хората, които нямат алкохолици в семейството си. Алкохолиците са хора, които отблъскват околните. Те винаги търсят решение на проблемите си в чашката. Харчат семейните пари, вдигат скандали без повод и посягат на своята половинка (това го правят основно представителите на силния пол, но се случва и при някои по-силни дами).

 

 

Проблеми със семейството – младежите, които редовно пият, значително намаляват комуникацията със своите родители. Те спират да споделят, често се карат с майка си и баща и не уважават тяхното мнение и забрани. Освен със семейството, тийнейджърите, които пият, се карат и със своите приятели, които се опитват да им помогнат. Те смятат, че всички са против тях, че никой не разбира причината да посягат така често към чашката и често не намират смисъл да живеят.

 

Премахване на задръжките – когато човек се напие, задръжките му падат. На едни повече, на други по-малко, зависи си от човека и от количеството алкохол, което е изпил. Когато тийнейджърите се напият, те започват да се държат „леко“ и да правят доста опасни неща. Някои от тях за пръв път опитват наркотици, докато са под въздействието на алкохола, правят секс без предпазни средства, сядат на балкона, без да се страхуват, че ще паднат, заяждат се и заплашват с убийство и т.н. Все неща, които са опасни както за тях, така и за околните. Именно по време на такива запои младежите се заразяват с болести, предавани по полов път, правят секс за пръв път и после съжаляват, карат се и често си посягат смъртоносно.

 

Не си мислите, че като пиете и са напивате, вие изглеждате готини в очите на околните. Никой мъж не харесва пияно момиче, а ако прояви някакъв интерес към нея, то е защото вижда, че тя е склонна да направи всичко. След това обаче ще се прави, че не я познава. Момичетата също не си падат по пияни мъже, защото те са прекалено вулгарни и си вярват повече, отколкото е необходимо. Пиенето НЕ решава проблеми, а води до създаването на още и още и още ...

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gO0d_GiRl
преди 11 години

Някои деца са си развалени, не от алкохола, а от родителите си, които уж се грижат за тях...

an0nimn0
преди 12 години

Последното изречение ми хареса много.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия