Няколко неща, които трябва да знае всяко момиче

2012-04-11 11:09:00
Няколко неща, които трябва да знае всяко момиче
Снимка: sxc.hu

Има неща, които всяко момиче трябва да знае. Вижте няколко важни съвета, свързани с неща, които няма как да не ви се случат:

 

Любовта е едно от най-важните неща при тийнейджърите. Но почти винаги след началото на една връзка идва и нейният край. Има много причини, поради които една любов може да бъде лоша за вас и да трябва да се отдалечите от човека, с когото до вчера сте имали общи планове за бъдещето. Ако не сте щастлива с приятеля си, чувствате се потисната и под постоянен контрол, то по-добре прекратете взаимоотношенията си. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Оставете човека, който ви тормози физически или психически, и си намерете такъв, който ще ви обича, цени и ще ви дава многобройни поводи да се усмихвате. В такива моменти ще имате нужда от семейството и приятелите си, затова прекарвайте максимално време с тях.

 

За да се харесвате на околните, трябва самите вие да се намирате за привлекателна. Ако не се чувствате комфортно в някаква дреха, не я носете. Много добре ще ви подейства на самочувствието, ако застенете гола пред огледалото и изброите на глас това, което харесвате във външния си вид. Ще установите, че имате повече плюсове, отколкото минуси, а това определено ще повдигне самочувствието ви. Не бъдете критични към себе си, ако смятате, че имате излишни килограми, не се обвинявайте, ами вземете мерки. Тренирайте, ограничете хапването и след някой друг месец ще имате още повече неща, които харесвате в себе си.

 

Момичетата получават комплименти, макар в днешно време това да става все по-рядко. Когато това ти се случи, усмихни се и приеми това, което ти казват. Погрешно е в такъв момент да започнеш да посочваш слабите си места, сякаш се оправдаваш, че имаш положителни черти, които се харесват на хората. Приеми комплиментът като подарък, за който човекът е вложил известна доза старание.

 

Повечето девойки смятат, че поставянето на презерватив е мъжка работа. Може и да са прави, но все пак е хубаво да знаят как става, за да не се стига до неловки ситуации. Отворете опаковката, като внимавате да не нараните презерватива с ноктите си. Хванете края и изкарайте въздуха. Поставете го върху главичката на пениса и започнете да го разгъвате надолу към основата. Уверете се, че сте го поставили правилно и няма въздух в резервоарчето.

 

Трябва винаги да сте подготвена да се защитавате. За съжаление, времената днес са много опасни. Постоянно стават кражби, изнасилвания, заплахи ... Запишете се на някакво бойно изкуство, то може да не ви е полезно, ако опрат нож във врата ви, но все пак е по-добре да се опитате да се защитите и да вдъхнете респект на нападателя си, като му покажете, че няма да се дадете без бой. Но не прекалявайте със защитата си, за да не предизвикате фатална реакция от нападателя.

 

Хубаво е човек да може да признава грешките си, но е глупаво да се извинява за неща, за които не е виновен. Не допускайте да ви обвиняват напразно. Кажете, че съжалявате за случилото се, че ще помогнете с каквото можете, но не носите вина и няма за какво да се извинявате. Излишното извинение ще ви изнерви и ще породи негативни чувства у вас.

 

Въпреки че ракът на гърдата се появява при по-възрастни жени, хубаво е от време на време да се изследвате сами вкъщи. Ранното диагностициране на заболяването дава по-голям шанс за справяне с болестта. Най-лесно е да проверявате гърдите си, когато сте под душа. Насапунисайте едната си ръката и вдигнете друга. Опипайте внимателно гърдата си, като проверите дали няма промяна в нейния размер, структура и форма. Ако усетите нещо, което ви притеснява, споделете на родителите си и отидете при специалист да ви прегледа.

 

 

За всеки човек е важно да се научи как да харчи парите си по най-разумния начин. Най-ефективният начин е да разделите приходите си – отделете достатъчна сума, която да покрива вашите неотложни нужди, а останалата похарчете за каквото поискате – нови дрешки, билети за концерт/кино/театър, подарък за любимия и т.н. Хубаво е да се научите и да спестявате пари за „черни дни“.

 

Момичетата се притесняват да обсъждат нещата, които харесват в леглото, със своя интимен партньор. А всяко момиче (а и момчетата, разбира се) заслужава да се чувства добре по време на секс. Все пак това е най-близкият ви човек, глупаво е да се срамувате да му споделяте желанията си. Опитайте се да превъзмогнете срама си и споделете накратко нещата, които ви доставят удоволствие и тези, които не искате да практикувате. След няколко разговора на тази тема, ще установите, че сексуалният ви живот се е подобрил, след като и двамата знаете какво се харесва на другия.

 

Повечето девойки тръгват с огромни куфари на почивка или екскурзия. Често те им пречат, тежат им, но според тях няма как да вземат по-малко багаж. Е, оказа се, че има начини да намалите багажа си, така че да не си създавате излишни главоболия, особено ако не пътувате с кола, ами използвате услугите на автобусите, самолетите или влаковете. В такива случаи се очаква едно дълго носене на багажа, което определено ще ви измори, защото куфарът не е никак лек. В повечето супермаркети вече продават малки пластмасови шишенца, предназначени за пътуване. Вече не е нужно да носите целия си шампоан, лосион за махане на грим, тоник и т.н. Пресипете достатъчно количество от козметиката си в тези шишенца, като по тази начин определено ще намалите багажа си. Не прекалявайте с обувките си. Ако отивате на море, вземете си един чифт джапанки, един чифт сандали и един чифт затворени обувки. Няма нужда да носите 10 чифта, за да носите различни обувки всеки ден. Разнообразявайте тоалетите си, когато сте си у дома и нещата са ви удобно подредени, няма нужда да парадирате с дрехите и обувките си по време на пътуване. Вземете си няколко бижута, като ги поставите в подходяща торбичка/кутийка, за да не се наранят и/или скъсат.

 

Момичетата, особено по-нисичките, обожават обувките с високи токчета, въпреки че в началото им е изключително трудно да ходят с тях. За да свикнете максимално бързо да пазите баланс, дръжте раменете назад и надолу и гледайте право напред. Най-добре е да тренирате първоначално вкъщи, а след това да излезете навън. Помнете, че първоначално ще ви е трудно да ходите и краката ви ще се уморяват лесно, затова не предприемайте дълги разходки.

 

Скъпи момичета, научете се да се харесвате и да се обичате, такава каквато сте. Освен външния вид, важен е и характерът. Бъдете готина, различна и никога не си слагайте фалшива маска.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ICanSeeTheFireBurnin
преди 11 години

Не мо'а 'повервам! :О Една смислена статия в тоя сайт! Чудо! :D

baby_love_you
преди 12 години

Само дето като отивам на почивка някъде пренасям целия си гардероб и козметика в куфара :D

FuCKkK13
преди 12 години

хареса ми статийката.. дано повечето момичета се вслушат.. първите няколко неща не са кой знае колко полезни т.е. всяка го знае,но все пак...

IWannaBeSedated
преди 12 години

бла бла бла

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия