Красотата води до депресия и наличие на болни амбиции

Като цяло красивите хора са привилегировани и водят по-лесен начин на живот, защото по-лесно си намират приятели и се харесват на мъжете. Малките момиченца си мечтая, когато пораснат да бъдат красиви като куклите, с които си играят. Статистиката сочи

2011-11-25 01:51:43
Красотата води до депресия и наличие на болни амбиции
Като цяло красивите хора са привилегировани и водят по-лесен начин на живот, защото по-лесно си намират приятели и се харесват на мъжете. Малките момиченца си мечтая, когато пораснат да бъдат красиви като куклите, с които си играят. Статистиката сочи, че красивите дами се издигат по-трудно в работата си от своите колежки, които нямат толкова приятен външен вид.

Наскоро направено социологическо проучване показва, че красотата може да донесе доста здравословни проблеми. Красивите хора са със 70% по-застрашени да развият депресия, мания, да станат потиснати, да имат резки промени в настроението и да избухват за дреболии. Също така красивите мъже и жени са склонни към самоубийство, прекомерна употреба  на алкохол, лекарства, цигари и т.н.

Красивите хора се заблуждават, че като са дарени с привлекателен външен вид, трябва да водят охолен начин на живот и когато не могат да постигнат високо поставените си цели, сериозно натоварват нервната си система. Околните очакват от тях чудеса и този натиск може да ги накара да направят някое необмислено действие, за което да съжаляват.

Красивите хора се страхуват, че един ден ще загубят красотата си и са редовни посетители на психотерапевтичните кабинети. Хубавият външен вид може да бъде привилегия, но може и да донесе депресия, безсъние, болни амбиции, маниакални състояния и т.н. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия