Сънищата и техните символи, които не бива да пренебрегваш

2017-02-03 14:57:00
Сънищата и техните символи, които не бива да пренебрегваш
Снимка: iStock

Всички хора сънуват, просто някои не помнят сънищата си на сутринта. Понякога това, което сънуваме, може да бъде предупреждение, което не бива да игнорираме. Сънищата представляват отражение на реалността, а символите в тях могат да окажат влияние на живота ни. Те са много важни картини, които ни дават възможност да разберем себе си и света около нас, разбира се, ако ги разтълкуваме правилно.

 

Виж кои са най-често срещаните символи в сънищата и какво означават:

 

Сън, свързан с храна – обикновено представлява метафора за определен аспект от живота, който ни вълнува в момента. Понякога тези сънища отразяват несбъднати желания. Ако, например, не си доволен от живота, който имаш, в съня си ще се опиташ да удовлетвориш своите желания, а храната се оказва най-честия избор за това. Всяка храна, която сънуваш, има собствено значение, което се определя от формата и цвета. Мангото е олицетворение на похотта, а ореха символизира умствените способности.

 

 

Сън с участието на животни – различните животни имат различни значения според своя вид и големина. Като цяло може да се каже, че животното олицетворява част от твоята личност или твоите страхове и надежди. Ако сънуваш диво животно, то най-вероятно то е свързано с твоята неопитомена част от личността ти, т.е с подсъзнанието. Ако животното е домашно, то се свързва с рационалната част на личността ти или с конкретно животно, което има значение в твоя живот. В много култури се вярва, че животно в съня представлява личния дух закрилник – животното, което е най-близко до личността на човека. Човек може да се научи да следва този дух в съня си и по този начин да успее да открие истинската си същност. Ако животното говори, то това, което казва, е скрито знание, което не може да бъде получено по друг начин.

 

Сън, в който летиш – летенето обикновено се свързва с волята и силата, която човек притежава. Летенето е нещо, което хората не могат да правят, затова когато човек лети на сън, той има възможност да разкрие вътрешната сила, която притежава или която му липсва. Психическото състояние също може да бъде разкрито от такъв сън. Контролът над полета и лекотата, с която човек лети и каца на сън, показват, че се намира в психическо равновесие и ръководи живота си. Падането или страхът от летене могат да символизират страх от предизвикателства или провал.

 

Сън, в който си гол – този сън може да има различни значение, като това зависи от етапа от живота, в който се намираш. Дрехите символизират прикриване на нещо, защото хората са единствените живи същества, които крият тялото си под тях. Ако сънуваш сън, в който всички около теб са облечени, то голотата ти може да означава уязвимост или желание да бъдеш приет в дадена среда или общност. Голотата може да има обаче и точно противоположното значение, тоест ти няма какво да криеш от останалите и имаш желание да бъдеш център на внимание.

 

Сън с участието на мистични обекти – ако в съня ти има джудже, еднорог, езически бог, русалка и т.н., то той се свързва с копнеж за вяра в нещо духовно или свръхестествено. На подсъзнателно ниво ти поставяш този обект в съня си, за да ти напомни да търсиш по-дълбок смисъл в нещата. Напълно възможно е нещо в живота ти да е скрито от теб и в съня си да усещаш това, като му отдаваш специално значение. Според древните народи сакралните обекти в съня са духовно съобщение, което отвежда към отредената за всеки съдба.

 

Сън, в който те преследват – сънят е ясен показател за тревожност, уязвимост и страх. Как се справяш с преследването в съня показва начина, по който се справяш с натиска и стреса в истинския живот. Сън, в който те преследват, показва, че се опитваш да избегнеш конфронтация. Ако ти преследваш някого, то най-вероятно искаш да надвиеш собствените си страхове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия