Любопитни факти за женските зърна

2017-01-03 15:15:00
Любопитни факти за женските зърна
Снимка: iStock

Както женските гърди, така и женските зърна са различни по цвят, форма и размер. Те служат както за кърмене на бебето, така и доставят удоволствие на жената по време на секс. Също така промените в зърната са в състояние да покажат наличие на здравословен проблем.

 

Виж няколко любопитни факта за женските зърна:

 

Зърната може да бъдат и три - има жени (а и мъже), които имат 3 зърна по рождение. Третото зърно обикновено прилича по-скоро на бенка, отколкото на зърно.

 

Размерът на зърната е различен – размерът на женските зърна, както и на ареолите може да варира. Всяка жена е индивидуална, така че това е нещо напълно нормално. Напълняването и забременяването също могат да доведат до промяна в размера на зърната.

 

 

Зърната може да бъдат неравни – не се притеснявай, ако зърната ти приличат на повърхността на Луната. Подутините в зоната на ареолата може да бъдат канали, мастни жлези и космени фоликули и е нормално да ги има. Има жени, които получават оргазъм само при стимулация на зърната - за съжаление, броят на тези дами не е никак голям.

 

Понякога зърната може да изпускат мляко – и не, не е нужно да си бременна и да кърмиш, за да ти се случи. Понякога зърната изпускат неконтролируемо мляко от зърната, когато чуеш рев на бебе. Странно, но факт.

 

Цветът на зърната е различен – те могат да бъдат както бледо розови, така и тъмно кафеви. Пигментът в тази област на женското тяло зависи от етническия произход и от цвета на останалата част на тялото.

 

Фитнесът може да се отрази зле на зърната – по време на тренировка често женските зърна са сухи и се търкат и ожулват. Възможно е дори да прокървят. Ако имаш този проблем с тях, вземи си вазелин или някакъв крем, който успокоява раздразнената кожа и продължи спокойно с тренировките.

 

Зърната са ерогенна зона – това най-вероятно го знаеш, но няма как да пропуснем да го споменем. Когато зърната се стимулират преди или по време на секс, това се отразява върху центъра на мозъка, който е отговорен за удоволствието по същия начин, както при стимулация на клитора или влагалището по време на секс.

 

Кърменето може да доведе до нараняване на зърната – доста кърмещи жени са се сблъсквали с този неприятен проблем. В началото на кърменето може да се появят болка, напукване и дори кървене.

 

Понякога зърната изпускат секрет – ако стиснеш зърното си и от него изтече малко количество секрет, няма за какво да се притесняваш. Ако обаче от зърната изтича бял, кремав, зелен, черен или кървав секрет, без да ги стискаш, задължително отиди на лекар.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия