Готини идеи за опаковане на коледните подаръци

2016-12-22 12:53:00
Готини идеи за опаковане на коледните подаръци
Снимка: iStock

Ако си от хората, които обичаш да опаковаш коледните си подаръци стилно и с любов, то тук със сигурност ще откриеш идеи, които ще ти допаднат. Виж няколко лесни и креативни опаковки, които ще ти бъдат от полза не само за Коледа:

 

Без опаковка – става въпрос за подаръци, които си имат своя собствена опаковка или визия. Те нямат нужда от допълнително опаковане. А ако подаръкът ти е книга, може за му сложиш просто една голяма, цветна панделка.

 

Опаковка от тапет – феновете на стари вещи ще се зарадват, ако подаръкът им бъде опакован в тънък, хартиен тапет или хартия, която наподобява такъв. Подаръкът ще стане още по-интересен, ако към него добавиш мъничък букет от свежи цветя (разбира се, ако подаръкът е за момиче).

 

 

Опаковка с географски карти – ако имаш у дома географски атласи или учебници по география, ще имаш достатъчно материали, за да спретнеш хубава опаковка. Направи шаблон от картон и изрежи от картите стилизирани коледни елхи. Сложи ги отгоре вместо скучна коледна картичка.

 

На точки – в последно време много модерна е амбалажната хартия, която е неутрална и може да се съчетава с лекота с различни декорации. Може да направиш целия подарък на точки, като вземеш молив с гумичка и я потопиш в бяла акварелна боя. Слагаш едноцветна панделка и готово.

 

Сдържана опаковка – на пазара повечето коледни хартии са целите на дядо Коледовци, джуджета, елени и т.н. Те са супер сладки, но са по-скоро подходящи за опаковане на детски подаръци. Ако обаче ще опаковаш подаръците на своите връстници или на по-големи от теб, спри се на нещо по-сдържано и не толкова шарено.

 

Японски метод – в Япония подаръците се поставят в кутии, които след това се опаковат в плат, а на върха има панделка. Може да използваш копринен шал или парче плат с орнаменти.

 

Със снимки – вместо да надписваш подаръците, може върху тях да сложиш по 1-2-3 снимки с човека, за когото е подаръка. Така той хем ще има подарък от теб, хем за спомен ще му останат и снимките.

 

С шишарки – тази година може да разнообразиш опаковането на подаръци и вместо натруфена панделка и картичка да сложиш клонче от елха и шишарка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия