5-те професии на бъдещето

2016-12-16 11:47:00
5-те професии на бъдещето
Снимка: iStock

Преди години никой не е предполагал, че професиите адвокат или икономист ще бъдат престижни. След тях на мода дойдоха бизнес-администраторите и IT-специалистите. Най-търсените професии се променят на определен период от време.

 

Виж кои ще бъдат 5-те професии, които ще са актуални през следващите няколко години:

 

IT-специалист – развитието на технологиите предполага, че търсенето на IT-специалисти ще се запази и през следващите няколко години.

 

 

Инженер – тази професия бе много разпространена по времето на социализма. След това сякаш се поизгуби от хоризонта, но с развитието на модерните индустрии, търсенето на инженери със сигурност ще нарасне.

 

Еколог – промените в климата и търсенето на начини за предотвратяване на катастрофалните последици за околната среда, причинени от човека, превръщат професията еколог в една от най-перспективните в следващите няколко години. Еколозите ще бъдат тези, които ще спасяват света.

 

Нанотехнолог – в днешно време вече има техническа възможност всеки, който има желание, да се докосне до всяка материя във Вселената и да разкрие тайните на природата. Учените разкриват все повече и повече от света, разбивайки го на атоми и молекули.

 

Логист – световната търговия се крепи на превозите, товарите и услугите, а те няма как да съществуват без логисти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия