Виж кои са най-странните професии по света

2016-08-22 14:14:00
Виж кои са най-странните професии по света
Снимка: iStock

По света има най-различни професии. Някои са съвсем нормални и са работят почти навсякъде, други се срещат само в някои градове и държави, а трети са меко казано странни. В тази статия ще обърнем внимание на странните професии. Виж кои са те:

 

Водолаз, събиращ голф топки – повечето хора, които играят голф, са богати и мързеливи личности, които нямат никакво намерение да си гонят топките, попаднали в езеро или ручеи. А и няма нужда да го правят, защото си има хора за това.

Водолазите за събиране на голф топки го правят, не за да върнат топките на голф играчите, а за да ги продадат втора ръка. Една стара голф топка струва около 6 цента. Звучи ти малко, но е факт, че някои от тези водолази си докарват по над 100 000 долара годишно.

 

Специалист по изсъхване на бои – специалистът стои с таймер в ръката и от време на време проверява докъде е стигнало съхненето. Когато установи, че е готово, старателно описва времето, за което се е случило това. Това време после производителят описва върху кутиите с боя.

 

 

„Нос” на подмишници – тази професия се практикува основно от добре подготвени германки, работещи в козметичната индустрия. Техните чувствителни носове отхвърлят или одобряват ароматите на дезодорантите след нанасянето им върху кожа, преди да се появят на пазара. Целта е да се контролира качествата и ефективността на средствата за лична хигиена.

 

Художник на ски писти – има хора, които искат да имат на картина точно определен пейзаж. Художникът Джеймс Ниехус от малък обожава витражи с планински ски курорти и ги пресъздава по поръчка. Когато получи заявка от клиент, той отива на съответното място с хеликоптер, от който прави десетки снимки. След това пресъздава мястото върху витрини като използва и топографски карти.

 

Инспектор по качеството на зарчета за игра – един миниатюрен недостатък на зарчето е в състояние да обърне резултата от играта с него. Затова има производители, имащи си контрольори по качеството, които внимателно изследват зарчетата за физически или геометрични дефекти.

 

Дегустатор на храна за четириноги – има хора, които тестват с удоволствие и прецизност всяко ново предложение за кучешки и котешки храни. Ако консервата не им се струва вкусна, тя не се появява на пазара.

 

Ловци на червеи – те работят нощно време, въоръжени са с миньорски каски с фенерче и специални банки, закрепени към лактите им. Обикалят влажни райони, където има повече червеи. Работата не е никак приятна, но е добре платена. Качественият улов се плаща по 18 долара на банка.

 

Професионален свирач с уста – Стив Хърбст получава пари всеки път, когато си отвори устата. Той е многократен призьор от конкурси по художествено свирене с уста. Има често изяви в телевизионни предавания и изпълнява произведения на Ференц Лист и имитира Лучано Павароти в Карнеги Хол.

 

Професионален сънливец – колкото и странно да звучи в Нюйорския музей на съврменното изкуство има щатни длъжности, заемани от млади жени, които имат за задача да спят кротко под одеало в качеството си на изложбен експонат.

 

Екстрементален археолог – не звучи никак приятно да изследваш вкаменелости от екскременти, но истината е, че именно те дават много информация за живота, начина на хранене и чистотата на околната среда при хората от античността.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия