Градовете с най-вкусна улична храна

2016-12-09 18:07:00
Градовете с най-вкусна улична храна
Снимка: iStock

Когато пътуваш, освен на забележителностите, е хубаво да обърнеш внимание и на местните кулинарни предложения. Те ще ти помогнат да се потопиш напълно в атмосферата на града. А от уличната храна по-хубаво няма – хем е по-евтина от тази в ресторанта, хем често е и по-вкусна.

 

Виж в кои градове уличната храна е най-вкусна и леснодостъпна:

 

Истанбул – в центъра по тротоарите има какви ли не храни, като на моста в Истанбул най-популярната улична храна е риба в хлебче. Определено е сандвич, който ще помниш винаги! А на всеки ъгъл ще намериш фреш, с който да утолиш жаждата си. Ако си фен на италианската кухня, може да опиташ турския вид пица, наречен Lahmacun.

 

 

Маракеш – там определено уличната храна е много интересна и колоритна. Вкусовете са страшно разнородни, както и усещанията, които изпитват хората, хапващи улична храна. На площада в Маракеш има десетки сергии, където може да опиташ супа от охлюви.

 

Сингапур – в Сингапур уличната храна със сигурност е безопасна, защото има строги изисквания относно хранителното производство. Така че не се притеснявай да опиташ на улицата тяхното известно пиле с ориз и да провериш дали прилича на нашето.

 

Мумбай – там уличните порции са страшно обилни и дори препълнени. Може да се каже, че в Мумбай е раят на вегетарианците, защото там има богат избор от безмесни ястия. Препоръчваме ти да опиташ вид бутерка със зеленчуци и подправки.

 

Сидни – още едно място, където уличната храна със сигурност няма да ти създаде здравословни проблеми. Сидни е известен с телешките си бургери, които със сигурност ще ти харесат.

 

Банкок – там не всички улични продавачи имат лиценз да се занимават с продажбата на улична храна, така че някои храни може да не са с много добро качество. В столицата на Тайланд може да опиташ както вкусно солено ястие, така и невероятен десерт. Препоръчваме ти тяхната традиционна зелена салата от папая с пиле.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия