Защо проклетите жени получават по-високи заплати от добрите?

2016-11-23 14:14:00
Защо проклетите жени получават по-високи заплати от добрите?
Снимка: iStock

Проклетите жени хич не се харесват на околните, но на повечето от тях определено не им дреме. А и да си проклета си има своето предимство – заплатата ти е по-висока в сравнение с по-милите дами.

 

Това бе установено от израелски учени, които анализирали доходите на 1 000 служители на холандска електронна компания.

 

 

И най-доминантните жени обаче не могат да застигнат по доходи най-милите мъже в службата. Силните дами, които ясно поставят своите искания пред шефовете и не отстъпват от тях, обикновено имат по-високи заплати в сравнение с по-неуверените представителки на нежния пол.

 

Според специалистите е време хората коренно да променят представите си за традиционно считаните за женски и мъжки качества. По-благите дами са наказвани финансово за това, че са добри, а в същото време те смятат, че получават повече, отколкото им се полага.

 

Масова практика е жените да полагат повече труд на работното място от мъжете, но да получават по-малко пари от тях. В същото време доминантните представителки на нежния пол не били ощетявани финансово за несвойственото си поведение в службата, а извличали максимално финансови облаги.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия