Как да научиш кучето си на нови трикове и номера [без значение от възрастта]

2016-10-25 15:32:00
Как да научиш кучето си на нови трикове и номера [без значение от възрастта]
Снимка: iStock

От няколко години имаш куче за домашен любимец, което знае някои трикове, но искаш да го научиш на нови. Знаеш обаче, че кучетата, които не са вече малки, по-трудно научават нови неща. Това донякъде е така, но ако промениш хранителния режим на четириногото си, ще успееш да го научиш на нови неща.

 

 

За да можеш да научиш кучето си на нови номера, трябва да прибавиш към менюто му сьомга, грах и сладки картофи.

 

Специалисти по кучешка храна направили проучване и установили, че дългосрочната памет на кучетата не отслабва с напредване на възрастта и може да бъде стимулирана с някои храни. Освен сьомга, грах и сладки картофи, полезни за интелекта, паметта и реакциите на команди на кучетата са розмаринът и царевицата. Те са богати на витамини, мастни киселини и антиоксиданти, които са полезни и за човешкия мозък.

 

В проучването, направено от специалистите по кучешка храна, участвали над 2 000 собственици на кучета. Те споделили, че включването на полезните храни в кучешкото меню е помогнало на техните домашни любимци да поумнеят. Някои от стопаните дори твърдят, че кучетата им са започнали да ги разбират по-добре от някои хора от обкръжението им и че са станали и по-интелигентни от някои от техните приятели.

 

Няма да коментираме тези стопани с какви хора общуват :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия