Няколко причини да НЕ си поръчваш храна онлайн

2016-09-09 16:19:00
Няколко причини да НЕ си поръчваш храна онлайн
Снимка: iStock

В днешно време всичко ни е на един клик разстояние – приятелите, информацията, резервациите, самолетните билети, новите дрехи и дори храната. Удобно е да влезеш в интернет и да си поръчаш храна от любимото заведение, но е по-добре да го правиш. Защо? Ето ти няколко основателни причини да си сготвиш, а не да си поръчаш онлайн:

 

Чакането – ще ти отнеме няколко минутки, за да си поръчаш пица, но ще мине половин – един час, докато ти я донесат. Така че вместо да чакаш и да нервничиш, може да се приготвиш вкусна и здравословна храна за 10-15 минутки.

 

 

Топлината – понякога колкото и да се стараят доставчиците, попадат в задръствания и не успяват да донесат храната ти топла. А никой не обича да яде изстинала храна ...

 

Големината на порцията – да, порцията в ресторанта винаги е по-голяма от тази, която ти носят вкъщи. Може би изключения правят само пиците, които са еднакъв размер навсякъде.

 

Поръчката – макар и рядко е напълно възможно да ти объркат поръчката. Ако това се случи, имаш две възможности – да ядеш нещо, което не ти харесва или тепърва да пуснат нова поръчка и досадното чакане да продължи...

 

Вкусът – дори да поръчаш храната от любимия си ресторант, тя няма да е толкова вкусна, колкото ако я консумираш на място. Ще бъде по-малка порция, ще е направена набързо, няма да е достатъчно топла и ще ти се наложи да хапваш от пластмасов съд (освен, ако не си я прехвърлиш в чиния).

 

Следващият път, когато огладнееш изведнъж, по-добре си направи нещо у дома, вместо да си поръчваш онлайн. Ще стане по-бързо и ще бъде по-вкусно, топличко и здравословно. А може и да е по-нискокалорично, ако внимаваш с продуктите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия