Китайската храна – любимата поръчка за вкъщи

2013-04-06 13:06:00
Китайската храна – любимата поръчка за вкъщи
Снимка: sxc.hu

След дългия и уморителен ден на много хора просто не им остават сили да си сготвят нещо вкусно у дома. Това е една от главните причини, поради които храната, поръчвана за вкъщи, става все по-популярна в развитите страни. Тя пристига бързо, не се изискват никакви усилия за приготвянето ѝ и в повечето случаи тя е също толкова вкусна, колкото и собственоръчно приготвената.

 

 

И ако вече в главата ви изникна представа за идеалната храна, поръчвана за вкъщи, то това вероятно е китайската... или поне така сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от “Digital Spy”.

 

Оказва се, че китайските ястия се предпочитат в 25% от случаите, в които някой решава да се поглези с поръчка на храна от близкия ресторант. Пиле в сладко-кисел сос, пържени спагети със зеленчуци, свинско с бамбук и гъби – това са все вкуснотии, на които явно не можем да устоим.

 

На второ място в списъка е индийската храна, за която са гласували 23% от участниците в допитването. Тя се отличава с изобилие от екзотични подправки и вегетарианска основа, дължаща се на будизма. Разбира се, в днешните модерни времена в индийската кухня все по-често присъства и месото като съставка на много ястия.

 

Третата позиция в класацията на любимата храна, поръчвана за вкъщи, е традиционната за Великобритания комбинация от риба и пържени картофки. Веднага след нея пък се нарежда пицата, за която са гласували 14% от участниците в проучването. Сравнително по-рядко за у дома се поръчват дюнери, хамбургери, тайландска и италианска храна, пиле на грил и суши.

 

А вие какво най-много обичате да си поръчвате за вкъщи?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия