Скъпоценните камъни, които трябва да носиш всеки месец

2016-08-22 13:36:00
Скъпоценните камъни, които трябва да носиш всеки месец
Снимка: iStock

Благодарение на скъпоценните камъни, ние може да получаваме енергия, която да подобрява живота ни и да ни прави по-щастливи. Скъпоценните камъни представляват парченца минерални кристали, познати на света от древността. Те са носител на силна енергия и се използват както от жените, така и от мъжете. Скъпоценните камъни се слагат на бижута, на скъпи чаши, използват се и в модата при изработката на дрехи, обувки и различни аксесоари. Има огромно разнообразие от скъпоценни камъни, така че всеки човек може да носи тези, които допадат на вкуса му.

 

Хубаво е обаче да знаеш, че всеки месец е подходящо да се носи различен скъпоценен камък. Тази тенденция идва от Полша още през 16-и век. Виж какви камъни да носиш този месец и през останалите 11, за да се чувстваш максимално добре:

 

Август – Рубин. Червеният камък е считан за свещен и е на почит в азиатската култура. Той носи щастие и благоденствие.

 

Септември – Тюркоаз. Известен е още като Камък на веселието и е изключително почитан в индийската култура. Носи мир и хармония на семейството.

 

 

Октомври – Топаз. Името му произлиза от остров в Черно море. Скъпоценният камък се среща в най-различни цветове и е познат от дълбока древност. Топазът е балансиращ и успокояващ камък, който балансира емоциите, разтоварва напрежението и носи радост.

 

Ноември – Лазурит. Това е един изключително нежен камък, който се драска лесно и може да се разтваря във вода. Във Вавилон и Египет са го смятали за божествен.

 

Декември – Милахит. Камъкът е зелен и действа успокояващо на нервната система. Блясъкът на милахита е стъкловиден.

 

Януари – Диамант. Това е най-скъпият скъпоценен камък, който в древността е бил използван като оръдие на труда заради своята твърдост.

 

Февруари – Гранат. Този скъпоценен камък е символ на постоянство и вярност. Наречен е на семената на нар.

 

Март – Аметист. Името му идва от персонаж на гръцката митология. Аметистът е символ на спокойствието.

 

Април – Изумруд. В древността са смятали, че той е по-скъп от диаманта. Изумрудът е символ на красотата, има успокояващо действие и поради тази причина е бил любим на Римските императори.

 

Май – Сапфир. Този камък е изключително подходящ за пролетта, защото сменя цветовете си от синьо-зелено до бледо розово. Има поверие, че Земята представлява гигантски сапфир.

 

Юни – Опал. Това е камъкът на добродетелите. В древността обаче са го смятали за отровен.

 

Юли – Перли. Те са доста модерни от началото на 19-ти век, когато ги носели само кралиците и много богатите жени. Перлите са отражение на чистота и невинност.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия