Няколко варианта за лятна почивка

2016-08-05 16:35:00
Няколко варианта за лятна почивка
Снимка: Pixabay

Ако ти е твърде топло и си твърде уморен от жегата, мисля че тук има информация, която може да ти допадне.

 

Цяла година чакаш лятната ваканция или просто лятото, за да си починеш, а накрая се оказва че навън е 40 градуса и наистина не се живее. Това определено може да ти скапе настроението.

 

Ако не ти се скучае и искаш хем да ти е приятно, хем да се забавляваш, хем да си почиваш, ето няколко варианта да си оползотвориш времето:

 

 

• Идете на басейн с приятели. Това никога няма да излезе от мода, защото е и приятно, и забавно. Бонусът е, че ще хванеш лек загар, докато се забавляваш. Вземете си водна топка, може да си приготвите нещо вкусно и да го занесете на басейна с хладилната чанта на майка ти. Домашната лимонада в термос е най-добрият приятел на басейна.

 

• Направи си домашен плаж, ако живееш в къща. Имаш ли тераса? Ако да, независимо дали ще ползваш шезлонг или просто плажна кърпа, намажи се хубаво с масло против изгаряне и се изтегни под лъчите. Дали ще си прекарваш времето с книжка в ръка, със слушалките от плеъра, или просто ще гледаш планината, която се вижда от балкона ти, няма значение. Ако ти стане твърде горещо, изкъпи се в банята. Ако пък имате домашни празни кофи, сложи си няколко кофи, пълни с вода, на слънцето, за да ти се стоплят и се полей с тях след като ти омръзне да се печеш.

 

• Иди на море с компанията. Избери българското черноморие. С политическото положение на света в момента, не ти предлагам да излизаш извън страната, за да не се затормозяваш с постоянните проблеми на населението в глобален план. Остава само да решиш дали ще избереш курорт като Слънчев бряг, където купонът не спира денонощно и има екскурзианти от доста чужди страни, или нещо по-малко и по-тихо, като Ахтопол и Китен, където просто да си почиваш от всичко, изборът е само твой!

 

• Иди на планина. Ако не обичаш горещото време и не ти допада морето със своята солена вода, водорасли и морски обитатели, избери някой кокетен планински курорт. България е много красива откъм природа. Има плетора от китни кътчета където ставаш с песента на птичките и си лягаш с щурчетата. Това е истински рай.

 

• Посетете някое езеро. Ако си от София, Панчарево е чудесен вариант, а там дори можете да карате водно колело в самото езеро.. Водата е спокойна, красиво е и може просто да се излегнеш във водното колело и да се печеш на слънце, докато приятелите ти го управляват.

 

• Къмпингувайте на свободна практика в планината. Без хотели, без рецепции – само ти, компанията ти и природата. Една или две нощувки в планината на палатки може да ти донесе прекрасен летен тонус, а и там е една идея по-хладничко, отколкото в града.

 

Разбира се, независимо какво ще избереше за своя почивка, винаги ще си изкараш добре, ако тръгнеш с настроение и добра компания. Не забравяй мазилата против слънце и любимата книга, както и някой препарат против комари и кърлежи, удобните обувки и слънчевите очила. Ако всичко е на ниво, почивката и забавата са ти гарантирани.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия