Летни коктейли според зодиакалния ти знак [част втора]

2016-07-12 15:15:00
Летни коктейли според зодиакалния ти знак  [част втора]
Снимка: iStock

Чакаме лятото с такова нетърпение. Слънце, зеленина, вода, свободно време в любима компания и към всичко това, естествено, освежаващи коктейли. Ако избирате за себе си е лесно, но ако трябва да поръчвате или приготвяте за някой друг? И това ще се окаже лесно, стига да знаете какъв е зодиакалния му знак. Изненадайте приятелите си, като им поръчате или приготвите собственоръчно „зодиакален“ коктейл, който да им допадне.

 

Лъв

Всеизвестно е, че Лъвовете са любители на нестандартното, оригиналното, непознатото, на всичко, което прави впечатление и магнетично привлича вниманието.

 

Те не биха имали нищо против да „капнат“ малко Наполеон в чая си или малко Амаре в кока-колата. Но още повече биха се зарадвали на нещо цветно, искрящо, с екзотичен привкус и съставки, които малко хора биха проявили смелост да „разбъркат“ на едно място.

 

Ако искате да впечатлите Лъв, то научете се да приготвяте коктейл Блу Хаваи. Нужни са ви бял ром, за предпочитане Bacсardi (25 мл.), сок от ананас (50 мл.) и кокосова сметана (25 мл.).

 

Напълнете шейкъра с лед, изсипете в него съставките и разбийте добре. Във висока чаша поставете лед, сипете коктейла и след това съвсем леко се изсипете синьото кюрасо (25 мл.), така че да остане на върха на чашата. Украсете с резен ананас, коктейлна черешка, сламка и чадърче. Лъвската представа за изисканост ще бъде напълно удовлетворена, а вашето име – в списъка на най-предпочитаните приятели.

 

Дева

Много са изтънчени, всепризнати познавачи и любители на високото качество. Храната трябва да е полезна, а напитките – от най-висок стандарт. Принципно, не са фенове на смесите. Предпочитат да усетят и да се насладят на уникалния вкус, който обикновено свързват със спомени и преживявания.

 

На тях им е достатъчна собствената им представа за това, как изглеждат с изискана чаша в ръка и как напитката бавно ги изпълва с неповторимия си вкус. Що се отнася до коктейлите, то на Девите е желателно да се предлагат простички съчетания между обикновени съставки.

 


 

Много е подходящ за тях коктейлът Cuba Libre. За него ви трябват 50 мл светъл ром, за предпочитане Havana Club, 100 мл кока-кола, 1 с. л. сок от лайм. Налейте последователно ромът, сокът от лайм и колата в чаша Колинз, пълна с лед.

 

По желание можете да добавите още лимонов сок или коктейлни череши за украса. Украсете със стик за коктейл, с който напитката може леко да се разбърква по време на консумация. Изисканата Дева с удоволствие ще отпива и ще потраква по фините стени на чашата.

 

Везни

Ще трябва доста да се постараете, за да угодите на деликатните Везни. Те са доволни само, ако успеят да съчетаят в едно вкус, визия и естетика.

 

Идеята за светло пенливо вино в тънка чаша на високо столче, романтична обстановка и кошничка екзотични сухи плодове никак не им е чужда.

 

Везните обикновено доста се колебаят преди да пробват нещо ново. Съмненията им не са свързани с вкуса на напитката, а с добавките като крекери, пралини или нещо друго, които биха й подхождали.

 

Везните принципно са привърженици на леките напитки с плодов вкус, така че коктейл Sea Breeze (Морски бриз) в хайбол чаша ще предизвика истинска наслада за сетивата им. Приготвя се лесно.

 

Необходими са ви 50 мл водка, 75 мл сок от грейпфрут, 50 мл сок от червена боровинка и резен лайм за украса. Сложете лед до половината на хайбол чашата. Сипете водката, соковете, украсете с резен лайм, поднесете с тънка сламка и наблюдавайте доволното изражение на събеседника ви зодия Везни. За подсилване на впечатлението може да предложите чинийка с ягоди или плодов сладолед с карамел.

 

Скорпион

Те са предизвикателни и на тях им подхождат предизвикателни коктейли. Или поне такива, които те биха преценили като интригуващи.

 

В най-общи линии принципът им е, че колкото по-тъмно, толкова по-приятно. Като това е валидно не само за напитките, а и за обстановката, в която ще консумират съответните напитки.

 

Скорпионите подхождат към всичко, следвайки интуицията си и в това отношение коктейлите съвсем не правят изключение. Решат ли, че нещо ще им хареса са особено нетърпеливи да го пробват. Попаднат ли на подходящия коктейл, то със сигурност ще му се наслаждават дълго време. Колкото по-странни са съставките на коктейла, толкова по-добре.

 

Пробвайте, например, с коктейл Манхатън. Трябва ви коктейлна или мартини чаша, 50 мл Ръжено или Канадско уиски, 20 мл Червен вермут 1 даш Angostura Bitter. Сипете всички съставки в микс чаша с лед. Разбъркайте добре. Изцедете в изстудена коктейлна или мартини чаша. Украсете с черешка.

 

Скорпионът в първия момент може и да се намръщи, да подхвърли 2-3 забележки, но със сигурност ще поиска повторение на коктейла, което ще е вашата награда за положените усилия.


Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия