Какво щеше да стане, ако всички зодии пътуват в един общ автомобил? [част втора]

2016-07-22 12:30:00
Какво щеше да стане, ако всички зодии пътуват в един общ автомобил? [част втора]
Снимка: Pixabay

Тук ще намериш втора част от забавното пътуване на всички зодии:

 

 

Везните си говорят с всеки в колата, опитват се да поддържат обща тема за приказки, ако може такива, които да не натоварват никого по никакъв начин.. През това време те търсят в лаптопа си интересни места, които да се посетят след пристигане. Може би украсяват колата, ако вече не са го направили. Или пък подреждат пердетата на автобуса, за да не свети слънце на никого и да е комфортно.

 

Скорпионът е нахлупил шапка, сложил е слънчеви очила и си почива блажено, блажено. Или чете вестник, или си поспива, или размишлява, докато гледа през прозореца.. Когато му омръзне, вдига огромния си фотоапарат и започва да снима останалите в колата. Той трябва да улови мига, защото малко спомени няма да са излишни никому.

 

Стрелецът, разбира се, говори по телефона, докато си говори и с Близнаците. В същото време блее през прозореца и настоява да се спира на всяко място, което изглежда по-интересно и красиво. Той все пак е авантюрист, ако можеше щеше да извърви сам всяко местенце, за да е сигурен, че няма да пропусне някоя природна интересност. Докато не говори по телефона, той не може да си намери място, и започва да обикаля по местата на другите с цел да си намери приятелче за купон в автобуса.

 

Козирогът настоява да шофира, да сменя музиката и да спира за разтъпкване и раздвижване. И той обича да контролира, особено за да има ред и систематичност на пътуването – никой не е тръгнал просто така за да не прави нищо цял ден, нали? Нъжно е да има план и разнообразие. От време на време, той снабдява останалите пътници с полезна информация като например колко време са карали, колко часа остават, къде е следващата бензиностанция и прочие. Ако всички знаят какво се случва, би трябвало да пазят ред и спокойствие в автобуса.

 

Водолеят измисля забавни игри за убиване на времето по пътя, а ако не прави това той разказва в детайли за последната книга, която е прочел. Той не може да търпи скуката – защо не започне купонът още в колата? Когато чуе любима песен, увеличава звука на радиото до спукване на тъпанчетата и танцува в колата, какво да се прави - купонджия.

 

Рибите мълчат на задната седалка, със слушалки в ушите и загледани в пейзажа. Може и да си подремнат. Но събудят ли се, колата започва да се тресе от смях от пиперливите им шеги. Половината от зодиите всъщност се чудят дали да се смеят, или да приемат закачките на Рибите лично. Рибите са забравили половината си багаж, но вече са се разбрали с всички кой с какво да им услужи. С тях е интересно да се пътува, винаги има от какво да се забавляваш и изумиш.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия