Как и къде обичат да почиват различните зодии [част трета]

2016-06-16 12:00:00
Как и къде обичат да почиват различните зодии [част трета]
Снимка: iStock

Стрелец

 

Родените под знака на Стрелеца са весели, жизнерадостни, отявлени скиталци. Те могат да тръгнат без повод, път и посока във всеки момент, само и само да не са на едно място. Ще се движат към близка или далечна цел, пеша или на различни превозни средства, сами или с компания – без значение. Най-важното е да видят нещо ново, да научат нещо интересно. Стрелците са изследователи. За тях е съществен процесът на пътуване, а не набелязаната крайна точка. Пътувайки те наблюдават. Може всеки ден да изминават един и същ маршрут, те винаги ще забелязват нещо ново и ще мечтаят да сменят маршрута. Обичат местата, където има много хора, където могат да се веселят. Всякакви фестивали, тематични тържества, походи до исторически местности, маратони, поклонения и други масови мероприятия са добре дошли за Стрелеца. Ще кръстосва на длъж и на шир, ще слуша екскурзоводите с интерес, ще пипне всяко камъче, а за капак вечерта ще отиде на дискотека. След което ще заспи непробудно, ще възстанови силите си за няколко ча`са и на сутринта свежо ще поеме към следващата дестинация. Стрелците не се интересуват от битовите условия на ваканцията си, интересуват се от непознатото. Достатъчни са им малко пари, сак за багажа и лични документи. До крайната цел могат да стигнат и на „стоп“. При това съвсем успешно, защото обикновено си служат най-малко с един чужд език.

 

Козирог

 

Те са хора прагматични и консервативни. Всичко трябва да се обмисли предварително и в детайли. Не трябва да е скъпо, но не трябва и да е първобитно. Три елемента трябва да присъстват задължително в почивката на Козирога – телефон, телевизор и баня (с тоалетна, естествено). За Козирогът не е проблем години на ред да ходи на почивка на едно и също място. Щом му е удобно защо да сменя обстановката? А ако все пак реши да направи нещо различно, то ще е плод на дълги размишления, анализи, проучване и ще е символ на физически или духовен напредък. Ще подсказва, че Козирогът променил социалният си статус, интересите, обкръжението. Ако предприеме пътуване зад граница, значи иска да се запознае с архитектурата, изкуството, начина на живот, за които до момента е трупал теоретична информация. Ако от предпочитана до скоро почивка на планина се ориентира към почивка на море, значи е проучил фактите и е установил, че второто е по-полезно за здравето, по-престижно или по-евтино. При всички случаи, обаче, трябва да има основателна причина, ясна концепция и никакви изненади.

 

Водолей

 

Вътрешен подтик на Водолеите е да бъдат полезни и нужни. Избирайки си място за почивка те ни най-малко не се интересуват дали е престижно или луксозно. Биха отишли и на Марс, стига да има с какво. Обикновено действат спонтанно и допълват нечия идея с оригинални хрумвания. Обичат да са с компания, където могат да обсъждат всичко, което ги вълнува, да се забавляват и по възможност да научат някоя и друга пикантна подробност за „личностите на деня“. Водолеите са оригинални. Те се радват много повече на изненадите, отколкото на планираните удобства, много повече на неформалното общуване, отколкото на официалностите. Едно непретенциозно пътуване към най-забутаното планинско селце с малко багаж, стар автомобил и весела компания ще им е далеч по-приятно от 5-дневен престой в много-звезден хотел с ултра-ол-инклузив. И понеже Водолеите са работяги по натура, то дори по време на ваканцията те не престават да мислят за работата. Най-интересното е, че от всеки разговор могат да извлекат ползотворна информация, която след време да приложат в професионалните си занимания.

 

Риби

 

Кротки, спокойни, диалогични Рибите могат да отдъхват с когото и да е, където и да е. Обичат тишината, природата, изкуството, а най-много от всичко обичат да мечтаят. Рибите са романтични любители на пътешествията, особено ако са свързани с вода. Най-важното за една ваканция е наоколо да цари хармония и тишина. Шумните компании и гъсто-населените места не са за Рибите. Създават им напрежение и чувство за несигурност. Предпочитат няколко дневен престой на тихо местенце, далеч от цивилизацията, в компанията на любимия човек или в камерна група, където цари взаимно разбирателство и грижа. Ако е в близост до манастир, оброчище, светиня, все места, излъчващи тайнственост, още по-хубаво. Рибите ще приемат правилата на компанията, старателно ще участват във всички дейности и няма да натрапват никакви капризи. Само бъдете с тях мили и съпричастни, за да не ги наскърбите незаслужено, много са деликатни. Ваканцията с Риба е нещо като „оазис на спокойствието“ на фона на напрегнатото ежедневие.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:


Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Toninin
преди 7 години

Това за козирога не е вярно!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия