Държавите, в които ще напълнееш най-бързо и лесно

2016-06-13 16:16:00
Държавите, в които ще напълнееш най-бързо и лесно
Снимка: iStock

В интернет човек може да намери какви ли не класации. През горещите летни месеци хората се интересуват повече от външния си вид и се притесняват повече от излишните си мазнини. Затова бе направено проучване, което показва къде туристите най-бързо и най-много качват излишни килограми. Ако си склонен да напълняваш лесно, то в никакъв случай не ходи на нито едно от тези места:

 

Мармарис, Турция – за добро или лошо, почти всички хотели в Турция паботят по системата „all inclusive”. За някои тя е изключително удобна, защото не им се налага да обикалят заведения и да се чудят какво да ядат, но на други им изиграва лоша шега. Ако си от лакомниците, които пълнят чиниите си с връх, когато са на шведска маса, то по-добре не ходи на почивка в Турция или отседни на място, където не предлагат ядене.

 


Палма де Майорка, Испания – като цяло в Испания храната е адски вкусна и е грехота да се лишаваш от нея. То не са вкусни тортили, десетки видове тапас, сирене, хамон, паеля и разнообразие от морски дарове. Можеш ли да устоиш на всички тези изкушения и да хапваш умерено? Ако отговорът е „не”, то това не е твоята дестинация, освен ако не искаш да качиш някой друг килограм.

 

Доминиканска република – доминиканците обичат да похапват пържени храни. Те запържват в масло всичко, което може да се пържи – риба, скариди, сирене, банани и т.н. Бобът, пилешкото и раците пък най-често ги задушават в кокосов сос.

 

Ямайка – местното население обожава да похапва пудинги, кексове и традиционни сочни баници, пълнени с разнообразни зеленчукови, месни и рибни плънки. За жителите на Ямайка е много важно туристите да се чувстват добре и да са доволни от храната. Затова те ги гощават с най-различни неща като яхния от сладки картофи, царевица, бобови растения, маниока, юка, банани и други вкусни тропически плодове и зеленчуци.

 

Канкун, Мексико - сигурно си мислиш, че най-много затлъстели хора има в Америка. Да, това беше вярно преди време, но към днешна дата Мексико изпревари САЩ в тази класация. А и не само местното население обича да си похапва. Туристите също си угаждат по време на почивката. На шведските маси в хотелите в Канкун има най-разнообразни вкусотии – тортиля, буритос, ястия от риба и месо, сладкиши и най-различни видове рагу.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия