Game streaming - новото популярно хоби на тийновете (и не само)

2016-06-11 11:15:00
Game streaming -  новото популярно хоби на тийновете (и не само)
Снимка: Pixabay

Най-популярните хобита на тийновете варират от скейтинг, паркур, графити, през поезия, видео игри, създаване на собствени музикални банди, чак до изобретяването на лични творения и разпространяването им в обществото. По тази линия, напоследък е доста актуално едно ново занимание – масово геймърите не просто играят дадена компютърна игра, но и записват как сами отключват определени трудни постижения в нея или директно се пускат в интернет лайф стрийм, докато играят. Забавлението не свършва тук – към това има и лайф чат, в който всеки зрител може да коментира и да задава въпроси. Освен това, вече дори и в България, има редица спонсори, които заплащат това удоволствие, срещу реклама на комапанията им.

 

 

Една от най-големите (ако не най-голямата) компании, които създават компютърни игри в световен мащаб – Близард – има наети не един и двама млади хора от различни националности, които успешно успяват да рекламират множеството игри на компанията. В каналите на тези хора може да се види и голяма част от техния личен живот, което допълнително създава интерес у зрителя. За пример давам Imaqtpie, чиято котка постоянно притичва през стаята, докато той стриймва. Също, забавно е и името на котенцето - “Small Cat”.

 

Има обособени уебстраници, които хостват множество стрийминг канали. Общо взето, днес всеки може да си създаде собствен канал, като единственото условие е да не се излъчва вулгарно, порнографско или неприлично съдържание, което да оронва нечий авторитет. По времето, в което някой стриймва, зрителите могат да донейтват различни суми пари, с които да поощряват човека да продължава да ги забавлява.

 

Най-популярни са каналите с разиграване на World of Warcraft, League of Legends, CS:GO, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch, Minecraft и Diablo, както и каналите, в които красиви, гримирани девойки с оскъдно облекло, демонстрират, че и жените могат да играят компютърни игри. Рядко обаче парите, които те получават, са въз основа на донейшъни заради уменията им в играта.

 

Тийнейджърите далеч не са единствените, чието любимо хоби се изразява в стриймване. Има и доста по-възрастни играчи, които се забавляват, забавлявайки зрителите си. Пък и защо не, това е просто лесен начин да споделиш своите умения, да помогнеш на приятел или просто да се посмееш на открито, в интернет пространството.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dancho-pancho
преди 7 години

Здравейте аз съм Данчо на 18 и вече страдам от сериозен косопад и проблеми с простата.Взимах хранителни добавки но нищо не помага.Ако може да помогнете пишете ми на емайла trazex***abv.bg.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия