Модерните обувки през пролетта

2016-04-12 11:02:00
Модерните обувки през пролетта
Снимка: freedigitalphotos.net

През пролетта ще имаш доста голям избор от модели обувки, които да носиш – от ниски токчета до много високи, от спортно-елегантни до артистични. Но е хубаво и да избереш тези, които се съчетават със стила на дрехите ти. Ето няколко вида обувки, които са на мода този сезон.

 

Обувки с панделки. Независимо дали става дума за елегантни обувки с лодка деколте на висок ток, или ежедневни летни сандали, панделките са техният отличителен белег. Те закачливо обвиват глезена и придават доза артистичност на обувките. Панделките изобщо не са дискретни, а са широки и забележими, така че те ще бъдат акцента ти в облеклото и е желателно е да останат единствения.

 

Каубойски ботуши. За пролетта и лятото те са от по-леки материи, които не акумулират топлина и щадят крака. Характерни за тях са острите носове, ниските конусовидни токчета от дърво. Пасват чудесно на дънкови дрехи и спортно-ежедневен стил.

 

Японска платформа. Сандалите в този стил доста успешно копират японските дървени обувки а гейшите. Но са със съвременен дизайн и много подходящи за лятната ваканция. Каишките обгръщат здраво крака, така че необикновената платформа не бива да те плаши.

 

Сабо с ток. На високо тънко токче, което го прави доста по-елегантно и приложимо при всякакви случаи. Някои модели изглеждат дори изящно.

 

 

Бели обувки. Бялото продължава да господства в модата и този сезон само че сега се пренася и при обувките. Освен цвета, характерни за тях са разнообразните, често много ефектни детайли. Например сребърни катарами или необикновен начин на завързване. Предлагат се и в сатен или нови технологични тъкани.

 

С вериги. Тук става дума повече за детайл по обувката. Веригите са важно допълнение, което може да украсява не само спортните модели, но и мокасините и дори джапанките. Някои са дискретни, други големи и натрапващи се, едните са в цвета на обувката, други блестят в злато или сребро.

 

Дървено сабо. Новото тук е формата на тока, заоблена и атрактивна, както и материята, от която е изработена горната част: деним с бродерии, плюш и др.

 

Живи цветове. Жълто, червено, синьо, розово. Особеното е, че част от сандалите са изработени от прежди и/или мъниста.

 

Сребърни. Този цвят превзема не само елегантните модели, но и спортните и ежедневни сандали. Понякога се комбинират и в различни нюанси.

 

Змийските. Обувките с такава шарка са или леки летни боти, или нещо като полуботи, при които петата е отворена, но формата е като на традиционните боти. И са винаги на много висок ток, в меки, неутрални нюанси.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия