Как да реагираш, когато кожата ти издава следните сигнали

2016-03-13 13:42:00
Как да реагираш, когато кожата ти издава следните сигнали
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата на човешкото тяло е много чувствителна, затова доста често тя би могла да се зачерви или да те раздразни с неприятен сърбеж. Това са сигнали, които трябва да се научиш да разбираш и как да реагираш. Ето някои от често срещаните сигнали.

 

Чувство за опъване и сухота. Дехидратация. Това са два от основните симптоми, с които ще разпознаеш дехидратираната кожа. Възможно е да усещаш още загрубяване на повърхността, сърбеж, дискомфорт, дори болезненост. Това означава, че имаш нужда от овлажняващ лосион или крем за тяло. Добави още мляко за тяло за под душа, което допълнително ще спомогне за съхраняване на влагата, ще омекоти кожата и ще я направи кадифено гладка.

 

Изтъняла кожа, прозрачност. Имаш нужда от подхранване. Трябва ти един богат, подхранващ крем за тяло, нанасян редовно той ще ти помогне да възстановиш баланса. Много подходящи в такава ситуация са и маслата за тяло, които едновременно подхранват и възстановяват хидратацията, а тя често се явява като страничен ефект.

 

 

Зачервена, загрубяла и болезнена кожа. Повишена чувствителност. Освен тези симптоми, може да чувстваш сърбеж, да забележиш подуване, лющене, парене. Първото нещо, което трябва да провериш, е дали причината не е хормонална. След като изключиш този вариант, се погрижи чрез продукти, предназначени конкретно за такъв тип кожа, за да възвърне нормалното си състояние. Нормално кожата е гъвкава, еластична, без изброените симптоми. Всичко това е пряко свързано с естествената ѝ бариерна функция, която я защитава от агресивните външни фактори и дехидратацията. От съществено значение е продуктите, които използваш да не бъдат силно алкални, а с естествено pH, и да имат успокояващо действие.

 

Отпусната кожа. Трябва да я фиксираш. Отпуснатата кожа, без тонус, със сигурност не изглежда добре в разголените дрехи през пролетта и лятото. Освен с повече движение и ежедневна гимнастика, предназначена за конкретните зони, имаш нужда и от моделиращи продукти, които да стегнат кожата и да ѝ помогнат да възвърне обичайната си еластичност. Не забравяй, че за да има ефект от тях, задължително трябва да ги нанасяш с масажи в правилната посока.

 

Мастни натрупвания. Целулит. Портокаловата кожа е нещо, което засяга повече жени, отколкото мъже, и не зависи пряко от теглото. Дори една много слаба жена може да страда от целулит. Първото и най-важно нещо, което трябва да промениш са някои свои навици. Неправилното хранене и заседналият начин на живот са основни причини за появата на портокалова кожа. Но това не е достатъчно. Нужно е да пиеш много течности, да третираш засегнатите зони с масажи и антицелулитни продукти, за да раздвижиш нарушения лимфопоток.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия