Да оправиш набързо косата си

2016-03-14 15:22:00
Да оправиш набързо косата си
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече ти дадохме няколко съвета как да се гримираш, когато нямаш време и как да приведеш кожата си в страхотен вид. Ето няколко съвета също и как да оправиш набързо косата си.

 

Съкрати времето за сушене.


Увий косата си в мокра кърпа, за да отнемеш излишната вода. Нанеси малко стилизиращ крем, тъй като ако използваш прекалено много, това ще удължи времето за сушене на косата.

 

Прехвърли косата си назад и прокарай пръстите си през нея докато я сушиш с топлия въздух на сешоара. Съсредоточи се върху корените, където се задържа повече вода.

 

Закрепи с фиби горната половина на косата си и започни със сушенето на долната част като работиш на малки сектори – това е по-бързият начин отколкото да хващаш големи кичури. След това махни фибите и мини с четка по горния пласт коса, като паралелно с това я сушиш. Така ще създадеш гладка и добре пригладена грива.

 

 

Подреди косата си.


Забрави за процедурата: шампоан, измиване и така отново на следващия ден. Просто насапунисай веднъж косата си с шампоан и изплакни. Следващите дни само я измивай с вода, за предпазиш скалпа и гривата си от изсъхване. Всъщност е най-добре изобщо да не я миеш в следващите три дни. Старай се да избягваш всекидневното изплакване.

 

Не отмивай изцяло балсама от косата си. Новото поколение балсами често съдържат много от същите съставки както стилизиращите кремове, така че не ги изплаквай напълно.

 

Не използвай сложни техники за обработка. Ако косата ти е на вълни, слагай само изглаждащ крем върху влажните кичури, за да ги пригладиш и си готова. За тънка коса използвай пяна за обем в корените и изсуши със сешоар.

 

Напудри корените. Ако зоната около линията на косата ти се е омазнила, а нямаш много време, за да я измиеш ето един лесен трик. С помощта на голяма четка за грим вземи от прахообразната си пудра и леко я потупай върху ръката си, за да падне излишното количества. След това мини с нея по корените си. Пудрата ще поеме омазняването и ще се слее с косата ти, без да се забелязва.

 

Направи прическа, докато спиш. През нощта оплети или навий влажната си коса на нисък кок. Когато се събудиш на сутринта и развиеш косата си тя ще е вече изсъхнала на красиви вълни. Иначе с красив ластик за коса можеш да си направиш различни прически и то за секунди – красива конска опашка, небрежен кок, секси плитка. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия