За какво да използваш старите плетени пуловери

2016-02-27 17:11:00
За какво да използваш старите плетени пуловери
Снимка: freedigitalphotos.net

Почти всеки тийнейджър има пуловер, който баба му му е плела, когато е бил малък. Идва време обаче, когато детето пораства и не носи такива дрехи и те биват подмятани, чудейки се за какво да се използва, а на всички им е жал да изхвърлят труда на бабите си. Ето няколко полезни идеи какво можеш да си направиш от старите плетени пуловери.

 

Възглавница. Не за спане, разбира се, а декоративна. Този вариант е не само лесен, красив и практичен, но и много модерен. Плетените възглавнички създават неповторим уют в дома, независимо от цвета и размера си. Дори не се налага да използваш сложни кройки. Достатъчно е да изрежеш ръкавите и яката на пуловера, да пъхнеш в основата декоративна възглавничка, и да зашиеш отворите. Ако искаш да е по-ефектно, вече може да украсиш с големи копчета или бродерия.

 

Да ти топли напитката. За да не изстива в студеното време кафето или чаят, а и защото изглежда много ефектно, облечи чашите с дрешки. За целта просто отрежи парчета с необходимия размер от ръкавите на стар пуловер и леко заплети крайчетата, за да не стърчат конци.

 

 

Шапка. Това е добър вариант да рециклираш някой шал, който отдавна ти е омръзнал, но все не се решаваш да се разделиш с него. Прегъни го на две в едната част и отрежи, колкото е необходимо. Заший или заплети краищата, след което добави един помпон за ефект.

 

Калъфче. От ръкавите на стар пуловер би могла да изрежеш и пришиеш практични калъфчета за мобилния си телефон или таблет. Със сигурност ще бъдеш различна.

 

Дрешка за домашния любимец. Някои породи кучета имат нужда от дреха в студеното време. И това съвсем не е глезотия, а необходимост. Старите плетени дрехи са идеални за тази цел. Само трябва да им оформиш отвори за краката.

 

Чанта. От плетена материя стават идеални чанти за най-различни нужди – можеш да използваш стар пуловер, като го обърнеш наопаки и използваш долния ръб като горна част на чантата, а отдолу отрежеш излишната част и пришиеш навътре двете страни. Ще е удобно за лежерните разходки навън например или за пазаруване.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия