Хитринки, с които да почистиш пресата си за коса и сребърните си бижута

2016-01-25 16:31:00
Хитринки, с които да почистиш пресата си за коса и сребърните си бижута
Снимка: iStock

Сигурно често използваш пресата си за коса. И тя като повечето електроуреди, които се използват редовно, се замърсява. Хубаво е да я поддържаш чиста, за да може и косата ти да бъде такава. Виж един лесен начин, който ще ти помогне да изчистиш пресата си бързо и лесно:

 

Със спирт и хавлия – навлажни леко хавлията с медицински спирт и внимателно почисти пресата си. Преди това провери дали не е топла, ако си я ползвала скоро и дали си я изключила.

 

Ако замърсяванията са по-агресивни, повтори процедурата след един ден.

 

 

Сребърните бижута също имат нужда от поддръжка. С течение на времето всяко сребро потъмнява. Това не означава, че ще трябва да се простиш с всичките си сребърни бижута, просто трябва да полагаш за тях необходимите грижи, за да им се радваш възможно най-дълго.

 

Виж няколко лесни начина да почистиш сребърните си аксесоари:

 

С паста за зъби – ефектът определено е бърз и видим, но недостатъкът на този метод е, че трудно се достига до вдлъбнатите и прорезите на бижуто. Препоръчително е да използваш паста, която няма абразивни частици. Сложи малка част от нея върху парцалче и търкай среброто, докато не стане лъскаво.

 

Със сол и алуминиево фолио – трябва ти една неметална купа, в която да сложиш повече сол, няколко парчета алуминиево фолио и вода. Среброто се потапя за няколко минути и е готово. След това вадиш предмета и го изсушаваш хубаво.

 

Със сол и сода бикарбонат – необходими са ти малка тенджерка и домакинско алуминиево фолио. Откъсни от фолиото и застели дъното на тенджерата, напълни я с вода и сипи в нея няколко лъжици кухненска сол и сода бикарбонат. След като водата стане гореща, без обаче да завира, потопи сребърните накити и ги остави да престоят вътре няколко минутки. След това ги извади и подсуши хубаво с мека кърпа.

 

С червило – за целта е подходящо някое старо твърдо червило. Нанасяш го върху среброто, разтриваш хубаво със суха кърпа, след което почистваш със салфетка или директно под чешамата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия