Кои са най-често срещаните женски комплекси

2015-09-29 11:59:00
Кои са най-често срещаните женски комплекси
Снимка: iStock

Всеки човек има комплекси. И докато някои успяват да се примирят с тях и да се научат да се обичат такива, каквито са, други се притесняват от тях постоянно. Дори жените, които изглеждат добре и са безупречни във всяко едно отношение, винаги могат да си намерят причина да са недоволни от себе си и да не се чувстват добре в кожата си.

 

Кои са най-често срещаните женски комплекси?

 

„Аз съм дебела“ - най-вероятно няма мъж на земята, който да не е чувал този въпрос от поне едно свое гадже. И дори една жена да има нормално телосложение, тя постоянно се мисли за дебела и си намира кусури, като голяма част от тях са несъществуващи. Статистиката показва, че 7 от 10 жени се смятат за дебели.

 

 

„Вече е късно за промени“ - искаш да си облечена супер модерно, да си смениш работата, да смениш университета и т.н., но си мислиш, че вече е късно за такива неща. Доста жени, които вече не са в тийнейджърска възраст, смятат, че са „изтървали влака“ и им е късно за промени. Истината е, че ти може да се промениш, когато си поискаш, без значение дали си на 17 или на 57.

 

„Аз съм грозна“ - колкото повече се гледаш в огледалото, толкова по-малко се харесваш. Седиш пред него и си намираш най-различни недостатъци – чип нос, пъпки по лицето, големи уши, любовни дръжки, къси крака и т.н. И дори това, което не харесваш в себе си да се харесва на другите, ти продължаваш да се чувстваш некомфортно.

 

„Нямам си гадже“ - доста жени страдат от факта, че нямат човек до себе си, като най-много тъгуват по празници. И толкова много искат да си намерят мъж, че несъзнателно отблъскват потенциалните партньори. А и животът ти може да бъде прекрасен, дори когато си необвързана. Даже, вместо да страдаш, че си нямаш гадже, трябва да се радваш на свободата си и да флиртуваш на воля.

 

„За нищо не ставам“ - има жени, които имат богати мъже и други, които не могат да се отърват от фенове. А ти смяташ, че не ставаш за нищо, защото нямаш няколко кожени палта у дома и не пътуваш в чужбина всеки месец. От този комплекс страдат 6 от 10 дами по света.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия