Какво издава за теб музиката, която слушаш

2015-09-21 14:48:00
Какво издава за теб музиката,  която слушаш
Снимка: freedigitalphotos.net

Според проведени изследвания е доказано, че музиката, която харесваш издава каква личност си – екстровертна, креативна, широкосроена или твърде затворена в себе си. Не случайно някои хора са прекалено отбранителни относно музикалните си предпочитания. Всички влагаме много от себе си, слушайки любимите си песни. Те разкриват душевното ни състояние. Ето до какви заключения са стигнали специалистите, провели проучване относно връзката между любимия стил музика и характера на хората.

 

Поп. Ако си любител на популярната музика, най-вероятно си естровертна, честна и конвенционална личност. От една страна, си всеотдайна и усърдна в  професионалните си занимания и имаш високо самочувствие, а от друга, не си от най-творческите личности. По натура си неспокоен/а.

 

Рап и хип-хоп. Въпреки стереотипните нагласи, че феновете на тази музика са по-агресивни, учените не са открили връзка между рапа и склонността към насилие. Любителите на рап и хип-хоп са с високо самочувствие и обикновено са отзивчиви и дружелюбни. Те имат доста силно чувство за отговорност и не търпят несправедливостта. Именно затова в текстовете на музиката, която слушат винаги се пее за жажда за промяна.

 

Кънтри. Усърдни работници, конвенционални личности и дружелюбни и открити хора – обикновено такива са на най-големите фенове на този музикален стил. И макар често да се пее за любовни драми в кънтри песните, почитателите на стила са по-скоро емоционално стабилни хора, които се радват на живота.

 

 

Инди. Почитателите на този жанр най-често са интровертни, интелигентни и много творчески личности. Освен това се смята, че не обичат много да залягат над работата и не са от най-нежните и деликатни хора. Пасивност, тревожност и ниско самочувствие са характерни черти за феновете на тази музика. Най-вероятно все още не са намерили мястото в живота си, доста комплексирани и затворени в себе си личности. Имат нужда от половинка, която все още търсят.

Рок и хеви метъл. Въпреки че мнозина смятат феновете на по-твърдия звук за мрачни и агресивни, според направените проучвания те са най-често много деликатни личности. Освен това са с изявени творчески нагласи, но често са интровертни и с по-ниско самочувствие.

Денс. Обичаш ли тези силно ритмични звуци? Ако отговорът е „да”, то ти  най-вероятно си отзивчива и упорита личност, твърдят изследователи.

Класика. Любителите на класическа музика най-често са интровертни, но и наясно със себе си и света около тях, което им дава усещане за лична хармония и спокойствие. Те са творчески личности и имат здравословно високо самочувствие.

Джаз, блус и соул. Хората, които се наслаждават на тези музикални жанрове, са много екстровертни и с високо самочувствие. Също така, те са творчески личности, интелигентни и уравновесени.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
zenonem
преди 8 години

Аз като слушам мизикаси представям как пея пред публика момичета които ме харесват и се права на готин ето един съвет.

ThEKiNgG
преди 8 години

И в преведени статии от английски 101 днес имаме нова дума "Инди"


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия