Гладиаторските сандали са хит отново през това лято

2015-08-24 17:29:00
Гладиаторските сандали са хит отново през това лято
Снимка: freeimages.com

Атрактивни, удобни и разнообразни, гладиаторските сандали са абсолютен хит на настоящото лято. В зависимост от това с какво се носят могат да изглеждат, както по-небрежни, така и подчертано шик. Най-общо се делят на три категории – до глезена, до средата на прасеца и до коляното. Съчетават се идеално с всякакви облекла, придавайки ултрамодерен вид на тоалета. Как да подбереш гладиаторските сандали и с какво да ги съчетаеш?

 

Няма как да сбъркаш, ако си избереш максимално изчистен модел в неутрален цвят - черно, кафяво, бежово, бяло или сиво. Ще можеш да го съчетаваш с облекло в почти всякакви цветове и принтове. Ако държиш на нещо по-интересно, заложи на сандали в по-дързък цвят, както и на сребристото и златистото.

 

 

Най-добре е да си вземеш сандали от кожа, макар че можеш да намериш и красиви модели от велур или плат. Кожените са най-практични, защото си отиват с множество дрехи и аксесоари.

 

Запомни правилото, че дългите поли се съчетават най-добре с равни сандали. Внимавай, когато избираш сандали до коляното. Те трябва да бъдат акцент в тоалета, затова ги комбинирай с много изчистени тоалети.

 

Ако имаш пълни или къси крака, най-добре е да си вземеш сандали до глезените в светъл, телесен цвят. Така няма да привличаш вниманието върху проблемните зони. Избягвай прекалено лъскавите и шарени сандали.

 

Ако имаш слаби, но не много дълги крака, избери изчистен модел, който да е с по-тънки каишки и по-малки катарами. Ако краката и самите глезени са по-дебели, тогава трябва да заложиш на сандали с по-широки каишки. Така ще изтъниш оптически краката си.

 

Повечето гладиаторски сандали изглеждат добре с всякакви модели и дължини рокли и поли, така че няма как да допуснеш грешка. Имай предвид цветовете, които трябва да си пасват. Ако искаш да комбинираш сандалите си с повечето от тоалетите си, вземи си такива в телесен или черен цвят.

 

Когато си с панталони, можеш да си позволиш гладиаторски сандали само до глезена. Те отиват на панталони от всички дължини, включително 7/8 и 3/4.

 

С къси панталонки, тип шорти, можеш да носиш всякакви модели гладиаторски сандали. Ще подхождат и тези до коляното, разбира се, ако имаш хубави крака. Ако крайниците ти са по-дебели, трябва хубаво да прецениш дали тези обувки биха ти отивали. Каишките, които минават през зоната на прасеца, могат да са прекалено стегнати и да прищипват кожата. Така се засилва усещането за по-пълни крака. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия