Съществуват 4 типа пияници. Кои са те?

2015-07-15 13:01:00
Съществуват 4 типа пияници. Кои са те?
Снимка: iStock

Алкохолът действа по различен начин на тези, които прекаляват с консумацията му. Според учените след няколко чашки хората се превръщат в четири типа – те приличат на мистър Хайд, Хемингуей, Мери Попинс и Смахнатия професор.

 

Повечето пияни мъже и жени приличат на Хемингуей, когато са в нетрезво състояние. Те се променят много малко дори след голямо количество алкохол. Те не променят начина си на мислене и не губят своите задръжки и също така остават добре организирани и разбират абстрактни идеи. Учените ги оприличават на Ърнест Хемингуей, защото той твърдял, че „може да изпие огромно количество уиски, без да се напие“. И явно е бил прав.

 

 

Групата от Смахнати професори се променя значително, след като се напие. Те придобиват огромно количество смелост и поведението им се променя толкова много, сякаш са минали през химична трансформация. Те стават от тихи интровертни хора в отракани личности, които нямат никакви скрупули. Към тази група спадат около 20% от мъжете и жените, които консумират алкохол.

 

Към групата на Мери Попинс спадат около 20% от хората, които пият. В нея попадат предимно представителки на нежния пол. След голямо количество алкохол, жените запазват приятелски си и състрадателен характер. При тях се наблюдава намаляване на задръжките, интелекта и доброжелателността заради алкохола.

 

Мъжете и жените, които заприличват на мистър Хайд след няколко чаши, са изключително неприятна компания. Те стават все по-неприятни и неприятни, а интелектът и задръжките им рязко намаляват. Хората от тази група обикновено не помнят какво са правили, докато са били в нетрезво състояние и когато разберат на другия ден, се срамуват от постъпките си. В тази група попадат 23% от консуматорите на алкохол, като 8% от тях са жени.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия