3 съвета при махмурлук

2013-11-24 17:30:00
3 съвета при махмурлук
Снимка: sxc.hu

Наближават празници, а дори и без тях за всеки "уважаващ" себе си тийнейджър винаги си намира повод за купон, в който рядко можем да се измъкнем, без да се напием. Оставяме настрана пагубната ни традиция, в която всяка радост и емоция се ражда от дълбините на огромно количество алкохол и преминаваме към онзи момент, когато емоциите са изчезнали, също както въпросното количество концентрирана напитка. За сметка на тях обаче се появяват едни други, доста по-неприятни симптоми, известяващи ни, че ако имаме само главоболие, то ние сме късметлии и махмурлука ни е пощадил този път. Ако все пак се чудите как да смекчите дискомфорта, след поредната наливна купонджийска вечер, то ето няколко предложения за вас:

 

 

Витамини

 

С увеличаването на изконсумираното количество алкохол не само се увеличава броя на изгубените спомени, но и на изгубените витамините в тялото ви. Затова е хубаво на сутринта да си набавите необходимите витамини, като в случай най-голяма загуба се забелязва на витамини B и C. Приемът им ще ви се отрази добре. Възстановяването им обаче, далеч не значи, че ще си върнете и спомените. Някой неща остават безвъзвратно загубени, но пък винаги може да събере смелост и да попитате останалите.

 

Вода или кога да я консумираме

 

Безспорно водата има място, когато заговорим за алкохол. Изключително важно е обаче да изберем подходящия момент за консумацията й. Далеч не ви съветваме да се съобразявате с фазите на луната, четността на датата или пък разни други безсмислени показатели, а да се възползвате от водата, докато консумирате алкохол. По този начин на сутринта ще сте далеч по-добре. За съжаление обаче обратният вариант не работи по същия начин, затова използвайте по-ефективни напитки като айряна, съдържащ сол, която позволява на организма да задържи водата.

 

Аспирин

 

Както винаги, накрая, след като нищо друго не може да ни помогне прибягваме до лекарствата. Ако успеете да осъзнаете, че сте прекалили с алкохола, то е хубаво преди лягане да изпиете един аспирин. Той ще намали главоболието ви на сутринта. Недейте обаче да се подвеждате и да приемате парацетамол, защото той се отразява зле на черния дроб и в комбинация с алкохола може да нанесе доста сериозни и нежелани вреди. Общо взето съветваме ви, след като не сте в нетрезво състояние да не приемате лекарствени медикаменти, защото тогава преценката ви далеч не е добра и може да си навредите сериозно.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия