Как да забравиш миналото и да продължиш напред

2015-05-17 15:04:00
Как да забравиш миналото и да продължиш напред
Снимка: freedigitalphotos.net

Различните периоди от живота ни са съпътствани с различни емоции, преживявания и срещи. Идва момент, в който знаеш, че трябва да обърнеш страницата и да започнеш на чисто. Проблемът е, че хората се страхуват да го направят или има нещо друго, което ги спира. Как да забравиш миналото и да продължиш напред?

 

Добре е да осъзнаеш ясно за какво и срещу какво се бориш. Искаш промяна и искаш да постигнеш нещо. Време е добре да осъзнаеш целите и мечтите си. Когато не знаеш какво искаш, няма как да разбереш и как да го постигнеш. Това е проблемът и така никога няма да си наясно със себе си. Затова добре помисли за целите, за мечтите и желанията си.

 

Ако можеш да промениш ситуацията – давай. Скарал си се с приятел и сега не си говорите? Време е да се извиниш и да поправиш грешката си. Това важи за всяка една ситуация. Ако можеш да промениш нещо, опитай се, защото винаги си струва, дори да не се увенчае с успех.

 

Ако няма как да промениш ситуацията, трябва да приемеш случващото се. Изкарал си слаба оценка на последното контролно и успехът ти сериозно е пострадал. Искаш да имаш по-хубави оценки? Време е да се уговориш с преподавателя за допълнително изпитване. Ако не се съгласи, просто приеми, че тази година няма да получиш стипендия. Догодина ще се постараеш повече и ще имаш по-хубави оценки.

 

Прости на тези, които те нараниха. Кои са хората, които оставиха белег в сърцето ти? Искаш нов живот – забрави за миналото. Сега трябва да им простиш, дори те да са виновни и да са те накарали да страдаш много. Просто трябва да се отървеш от онова гадно чувство, което те тормози. Човек, който прощава, е мъдър човек.

 

Прости на себе си. За какво съжаляваш? Защото онази връзка не ти се получи или че пренебрегваш приятелите си постоянно? Време е да си простиш. Само така ще живееш в мир със себе си и ще се чувстваш наистина добре в кожата си.

 

Мечтай за бъдещето си. Няма да постигнеш нищо без мечтите си. Научи се, че с годините ще съжаляваш повече за нещата, които не си направил, отколкото за тези, които си направил. Затова е добре да мечтаеш смело.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия