Как да спестиш пари от разходи за балната си нощ

2015-05-09 16:01:00
Как да спестиш пари от разходи за балната си нощ
Снимка: freedigitalphotos.net

Балът е едно от незабравимите събития в живота. Всеки тийнейджър си мечтае да стане абитуриент, да прекара една прекрасна бална нощ. Години наред повечето момичета си представят как се превръщат в принцеси и са наистина красиви и уникални. Проблемът идва, когато сметнеш колко пари излиза една бална вечер. Често пъти родителите нямат пари да покрият разноските и се налага да взимат заеми, да теглят кредити или да спестяват години наред. Как да улесниш родителите си и да спестиш от разходите за абитуриентския си бал?

 

Тоалет под наем или втора употреба. Колко струва една хубава рокля или костюм? Цените варират, но дори по-евтините варианти са по над 300 лева. Това е непосилна сума за много семейства. Можеш да спестиш пари, като си купиш дрехи втора употреба. Много хора продават абитуриентските си тоалети, които са обличани само веднъж и по нищо не им личи, че са втора ръка. Другият вариант е да си наемеш костюм/рокля за една нощ. Така няма да се чудиш какво да правиш с тоалета си и как да прибереш в претъпкания гардероб.

 

 

Аксесоари, които да носиш и след това. Проблемът при много тийнейджъри е, че си купуват дрехи и аксесоари, които никога повече не могат да облекат и сложат. Можеш да си купиш обувки, които не се различават особено от стила ти и ги носиш и след това. Същото важи за бижутата, чантата, колана и други аксесоари.

 

Прическа и грим – с помощ от приятелка. При момчетата е много лесно, защото не винаги те си правят прически. И да си правят, лесно е да сложат малко гел или пяна за коса. Но при момичетата е много трудно, трябват преси/маши, козметика и опитни ръце. Вместо на фризьор и гримьор, можеш да помолиш добра приятелка да ти помогне с косата и грима. Ноктите можеш да си направиш сама или отново да се допиташ до приятелка.

 

Изпращането – вкъщи. В последните години стана модерно семейството да изпраща абитуриента, като кани гости в ресторант. Това е чудесна идея, но когато имаш пари. Можеш спокойно да поканиш най-близките си хора вкъщи, като организирате скромен обяд. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия