Модни съвети за абитуриенти

2015-03-21 16:50:00
Модни съвети за абитуриенти
Снимка: freeimages.com

Наближават баловете и всеки абитуриент търси най-подходящия тоалет за този неповторим момент от живота. Всеки иска да е красив, да е модерен и да изпъкне сред останалите. Проблемът е, че понякога тийнейджърите прекаляват в желанието си да бъдат интересни и красиви. Сега ще ти дадем няколко важни модни съвети, които ще ти бъдат от  полза за абитуриентския бал.

 

Не забравяй младежкото излъчване. Някои момичета се хвърлят на твърде сериозна визия, която не подхожда на годините им. По-добре е да избереш нежен грим, който да подчертае красотата ти. Не избирай нищо прекалено тежко, същото важи и за прическата.

 

Дрехите трябва да са ти удобни. Това е първото изискване, което трябва  да съблюдаваш, когато си избираш тоалет. Костюмът не трябва да ограничава движенията ти, внимавай с ширината в раменете. Ако там сакото ти е тясно, ще се чувстваш сковано. Подобен е случаят и с дамите. Не бива да избираш прекалено къса рокля, защото няма да се чувстваш удобно с нея. Същото важи и за обувките. Много момичета избират прекалено високи токове и неудобни обувки. Ако не си сигурна, че можеш да издържиш на 12-сантиметров ток, по-добре си вземи обувки със средна височина (5-8 см.)

 

Изчистената визия означава стил. Проблемът е, че много тийнейджъри нямат усет. Те просто не знаят къде е границата между акцента и кича. Ако мислиш, че можеш добре да акцентираш във визията си, направи го. Не забравяй, че изчистените линии не означават липса на стил, напротив, те са чудесен избор също.

 

Марката не означава красота. Има хора, които държат на марката на дадена дреха. Това може да ти изиграе лоша шега, защото важните неща са удобството, кройката и изпълнението на модела. Не мисли, че тоалет на стойност 1000 лв. е задължително по-красив и качествен от по-евтина рокля/костюм.

 

Експериментирай, но умерено. Все пак отиваш на бал, а не просто на дискотека. Имай предвид, че това е официално събитие. Експериментите са позволени, но не бива да прекаляваш с тях. Твърде много камъни по роклята могат да те накарат да изглеждаш накичена и прекалено лъскава. Някои дами залагат на перата, които може да бъдат акцент, но ако прекалиш ще заприличаш на пернато животно.

 

Приемай съвети. Вероятно имаш мечтана визия и искаш да я осъществиш за бала си. Съветваме те да приемаш критика от близките си и да слушаш съветите им. Пробвай много дрехи и си дай шанс да избереш нещо различно от предварително намисленото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия