Нещата, които ще изчезнат до 5 години [или силно ще намалеят]

2015-02-09 16:29:00
Нещата, които ще изчезнат до 5 години [или силно ще намалеят]
Снимка: Dreamstime

Как си лети времето, а? Кога беше 2005 година, кога стана 2015 година. Още няколко години и ще дойде и 2020. А дотогава доста неща ще се променят, като някои от тях просто ще престанат да съществуват. Или поне така се говори. Виж кои са те:

 

Уиски – твърди се, че има световен недостиг на уиски. С времето то ще става все по-скъпо и по-скъпо и не всеки ще има възможност да си го позволи. А един ден просто ще изчезне.

 

Шоколад – това определено не е добра новина, особено за любителите на това изкушение. Засилената консумация на шоколад и голямата суша в Бряг на Слоновата кост и Гана може да доведат до недостиг на какао, а оттам и до изчезване на шоколада, освен ако не се измисли някакъв еквивалент.

 

Facebook – от няколко години се говори, че животът на социалната мрежа няма да е дълъг. Със сигурност няма да спре да функционира изведнъж, но се очаква с течение на времето и това да се случи. Ще видим какво ще стане след 5 години.

 

Пощенски станции – след 5 години пощенските услуги ще намалеят с около 27%, това най-вероятно няма да доведе до пълното изчезване на пощите, но със сигурност ще станат дефицит.

 

Южноафриканските носорози – за съжаление, тези животни са преследвани и избивани заради рогата, които се използват с медицински цели. Което обаче не е оправдание! Ако незаконният лов продължава, до 2020 година видът ще изчезне.

 

Слоновете в Африка – през 2014 година са били избити над 35 000 слона заради ценните им бивни. Ако това продължава със същите темпове, до 2020 година и този вид ще изчезне.

 

Град Шишмареф – намира се в Аляска и там ясно се вижда разрушителния ефект на климатичните промени. Всяка година бреговата линия се превзема от океана и жителите постоянно местят жилищата си, за да не бъдат отнесени от водата.

 

Газът хелий – много е готино да вземеш един такъв балон, да се надишаш с хелий и да започнеш да говориш смешно. Прави го, докато можеш, защото статистиката показва, че световните хелийни резерви намаляват прогресивно и е въпрос на време да изчезне.

 

CD-тата – кога за последно си купи CD-то на любимата група? Повечето хора слушат песните в интернет и в най-скоро време CD-тата ще останат в миналото, благодарение на музикалните онлайн услуги.

 

ПИН кодовете – още няколко години и ще останат в миналото. То вече е започнало безконтактното плащане, така че наистина не им остава много живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия