Спането без дрехи помага за отслабването

2014-11-30 13:02:00
Спането без дрехи помага за отслабването
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивото тяло е мечта на всеки човек, без значение от възрастта. Искаме да сме харесвани, желани, да изглеждаме добре и да имаме одобрителното мнение на околните. Понякога сме склонни да прибягваме до строги диети, много спорт, хапчета за отслабване и куп други неща, някои от които вредни. Но се оказва, че има и много по-лесен начин за отслабване, който не изисква никакво усилие. Сега ще ви разкажем повече.

 

Според учените от Масачузетския университет в Амхърст, спането без дрехи е полезно за фигурата. Те твърдят, че то намалява стреса и изгражда сексуалния живот. Според изследвания, проведени от тези учени, сънят без дрехи подобрява както физическото, така и психическото здраве на човека и помага отслабването без диети. Също така ни помага за по-дълбок сън.

 

 

Учените са стигнали до извода, че спането без дрехи се отразява положително на организма, като премахва болката, чувството за дискомфорт и стреса. Според изследователите, докато спим, органите на тялото си вършат работата, но можем да ги подпомогнем като спим голи. Така се освобождаваме от стреса и напрежението.

 

 

Според учените от Масачузетс, хората, които спят без дрехи, отслабват по-лесно, това се дължи на по-спокойният сън. Така се намалява количеството на кортизола в кръвта, а това е хормонът на стреса. Този хормон поддържа енергията на тялото и контролира чувството за глад. Ако сънят е нарушен, кортизолът се увеличава и човек се събужда сутрин със силно чувство за глад.

 

Ако спите без дрехи, ускорявате обновлението на кожата, защото тя има достъп до въздух. Намалява се и рискът от гъбични заболявания и се ускорява обмяната на веществата в организма.

 

Спането без дрехи имат и други предимства. Понякога тялото прегрява, заради излишните дрехи, а така се нарушава дейността на хормона на растежа и мелатонина – хормонът, който отговаря за процеса на стареене. Когато температурата на тялото е нормална (около 36 градуса), тялото се възстановява по-добре и хормонът на растежа се освобождава по-лесно.

 

Учените са доказали, че ако и двамата партньори спят голи, техният сексуален живот става по-страстен, заради отделянето на окситоцин в организма. Освен това спомага за отслабването.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
N1K17Y123
преди 9 години

Сега зимата, само до спане без дрехи ми е....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия