Защо постоянно си в лошо настроение?

2014-10-29 11:30:00
Защо постоянно си в лошо настроение?
Снимка: thinkstockphotos.com

Имаш високи оценки в училище, имаш готини родители, гаджето ти те обича, приятелите ти винаги са до теб, няма нещо, което да ти липсва, но въпреки това се чувстваш нещастен/нещастна. Защо? Причините може да бъдат няколко. Виж кои са те, направи нещо по въпроса и върни усмивката на лицето си:

 

Носиш тесни дрехи


 

Колкото и да ти е странно, това наистина може да бъде причина за твоето лошо настроение. Тесните дрехи спират кръвообращението, което води до поява на дискомфорт и постоянни сигнали от страна на тялото ти, че нещо не е наред. Не ставай жертва на модата и не си играй със здравето! Носи дрехи, които са ти по мярка и които не те карат да се чувстваш зле в кожата си. Това, че си успял/а да се напъхаш в един номер по-малки дънки, не те прави по-слаб/а, напротив!

Тясното бельо е още по-вредно от тесните дрехи. То може да доведе до инфекции или проблем с млечните жлези.

 

Не приемаш достатъчно количество вода


 

За пореден път ще засегнем темата с водата. Ако искаш да си в добро настроение и да нямаш здравословни проблеми, трябва на ден да пиеш поне по 2 литра вода. ВОДА! Другите течности не се броят към необходимото дневно количество. Липсата на достатъчно вода в организма пречи на нормалното му функциониране и нарушава мозъчната дейност, а когато мозъкът не работи правилно, човек се чувства притеснен, депресиран и лесно избухва.

 

Имаш нужда от нов матрак


 

За да се чувстваш добре и да си в настроение, трябва да си се наспал хубаво. А за това ти е нужно едно – хубав и удобен матрак. Няма как да си починеш хубаво, ако по матрака ти има издутини или е вдлъбнат. Това прави спането истинско мъчение, а не почивка. Как няма да си намръщен, като сутринта си се събудил с болки в гърба и схващания?

 

Не приемаш достатъчно количество сол


 

Повечето хора я избягват, защото е вредна, но тя е такава, само ако се прекалява с нея. В минимални количества всъщност солта е полезна - около 5 грама на ден. Липсата на достатъчно количество сол води до появата на лошо настроение. Това се получава заради нарушения електролитен баланс в организма, благодарение на който се предават правилно електрическите импулси от мозъка към тялото и обратно. Вместо да солиш храната си, по-полезно ще ти бъде да си набавиш необходимото количество чрез консумацията на цвекло, домати, моркови, бъбреци, мозък и говежда пастърма.

 

Когато не си в настроение – усмихвай се! Да, прави го насила! Така мозъкът ти ще приеме тази мимика като сигнал, че се чувстваш добре и ще започне да произвежда хормон на щастието.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия