Клюките са полезни и водят до повишаване на самочувствието

2014-10-27 16:50:00
Клюките са полезни и водят до повишаване на самочувствието
Снимка: thinkstockphotos.com

Уж казват, че клюкарстването е безполезно и дори вредно, ако не за клюкарите, то за околните, които стават неволни участници. Всъщност това твърдение е далеч от истината. Клюките са полезни, защото сравнявайки се с другите, повдигаме своето самочувствие, пише в. „Daily mail“.

 

Наскоро учените установиха, че и добронамерените, и злонамерените клюки ни карат да мислим за себе си и подобряват нашата самооценка. Благодарение на тях представителите на двата пола са по-предпазливи в поведението си.

 

 

Затова, вместо да се стараем да клюкарим по-малко, трябва да се отпуснем и да го правим, когато имаме възможност, защото това е естествена част от нашия живот.

 

Защо клюките са толкова широко разпространени и защо хората искат да знаят за чуждите постижения и провали?

 

Този въпрос определено е доста интересен. Специалистите изследвали как позитивните и негативните клюки се отразяват върху оценката на слушащия ги за себе си. Положителните клюки дават идеи за самоусъвършенстване, а лошите са както застрашителни, така и ласкаещи самочувствието ни, защото показват злонамерена социална среда, в която човек лесно може да се превърне в жертва.

 

Съвременните представители на силния пол не могат да пазят тайна и клюкарстват повече от жените /да, това е самата истина!/. Благодарение на социалните медии те вече не трябва да чакат да се видят с приятели, за да разпространят някаква новина и да поклюкарят. Правят го за по-малко от 3 часа, а половината няколко минутки, след като са чули горещата клюка. Дамите успяват да опазят една тайна поне 3 часа и половина, което е с цели 40 минути повече от мъжете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия