Не се отказвайте от размяната на клюки

Повечето хора са на мнение, че клюкарстването е безсмислено губене на време. Но се оказа, че то е полезно за здравето и добрия работен процес. Направеното проучване е обхванало 2000 работещи хора. Резултатите красноречиво показват, че клюкарстване

2011-05-28 20:32:12
Не се отказвайте от размяната на клюки
Повечето хора са на мнение, че клюкарстването е безсмислено губене на време. Но се оказа, че то е полезно за здравето и добрия работен процес.

Направеното проучване е обхванало 2000 работещи хора. Резултатите красноречиво показват, че клюкарстването намалява стреса и човек започва да работи по-качествено. Безобидната размяна на жълти клюки поражда положителни емоции, от което се отделят ендорфини и настроението на човек значително се повишава.  Повишените нива на естествените хормони на доброто настроение намаляват нивата на стресовия хормон кортизол, които оказва негативно влияние върху способността на хората да мислят.

Повечето анкетирани служители са щастливи, когато клюкарстват със своите колеги. 66% от хората, които обичат клюките, са с 60% по-ефективни в своята работа от мълчаливите си колеги.

Възрастните хора са тези, които най-много обичат да се събират и да клюкарят. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия