Как да освободим повече място в гардероба си

2014-10-15 13:35:00
Как да освободим повече място в гардероба си
Снимка: freedigitalphotos.net

Проблемът на всяка жена е, че никога няма какво да облече. Дори купища дрехи не са достатъчни на едно момиче. В желанието си да изглеждаме добре, често пъти си купуваме всякакви модели дрехи, които се оказва, че не ни харесват, омръзнали са ни или просто не са модерни. Няма значение колко е голяма стаята ви и колко шкафа имате, вероятно те преливат от всякакви дрехи, които се чудите къде да сложите. Сега ще ви дадем няколко прости съвета как да се справите с тази бъркотия и да подредите купчините с дрехи.

 

Чистка. Няма как да се разминете с нея, защото определено имате какво да изхвърлите. Трябва да бъдете критични към облеклото си, за да можете да се разделите с някои от дрехите си. Сега е времето, в което сменяме летните дрехи с есенни. Прибираме едните, за да извадим на показ по-топлите дрешки. Така и така трябва да отделите време и да подредите малко, опитайте се да се разделите с дрехите, които не носите.

 

Отделете настрана дрехите, които не сте носили поне една година. Те не ви трябват. Изхвърлете и всичко скъсано и развлечено, което не става за носене. Тези неща само заемат ценно място в гардероба ви. Огледайте нещата по два пъти. Бъдете критична, иначе няма да имате никакъв резултат. Все пак трябва да освободите място за дрехите, които носите с удоволствие. Не тъгувайте за вещите, които не ви трябват, а се освободете от тях. Здравите и запазени дрехи можете да дарите на дом за сираци или на човек, който има нужда от тях.

 

Подредба. Наясно сте, че няма как да имате място в гардероба, ако той е разхвърлян. Най-добре е да наредите на закачалки официалните дрехи, които имате. Роклите, ризите, саката и панталоните окачете на закачалки. Ежедневните дъни и блузи могат да стоят сгънати на рафта.

 

Вакуумни торби. Те изобщо не са за подценяване. Могат да превърнат нещо много обемно в малко пакетче. Съберете на куп дрехите, които няма да използвате този сезон и ги поставете в такава торба. По този начин ще редуцирате размерите им и ще ги предпазите от прах, молци и неприятни миризми. Освен това ще спестите много място.

 

Скрити места. Има и някои други места, на които можете да слагате дрехи. Под леглото е доста добра идея. Някои легла имат повдигащ механизъм и са пригодени за това. Ако вашето не е такова, лесно можете да го приспособите като просто намерите по-големи кутии и слагате там дрехи, които носите рядко.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия