Как да се отървете от излишните дрехи в гардероба си?

2014-05-21 16:00:00
Как да се отървете от излишните дрехи в гардероба си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Проблем на много момичета е малкият гардероб. Оказва се, че понякога гардеробът си е напълно нормален на размери, но дрехите просто не се събират вътре, щом отворите врати, тоалетите ви изпадат върху вас. Чудесно е да имате дреха за всеки повод, но навярно всеки ден се чудите какво да облечете и нищо от това, което виждате не ви харесва или ви е омръзнало. В тези моменти човек има нужда от малко промяна. Сега ще ви дадем няколко съвета как да се справите с този хаос.

 

Спрете да купувате! Не завинаги, разбира се. Просто спрете за известен период да си купувате дрехи всяка седмица и после да ги забравяте в гардероба. А когато ги откриете отново, те да не ви стават или да са отминали от мода. Понякога човек не може да се спре да пазарува, защото има нужда от това. Ако сте свикнали да влагате голяма част от бюджета си в дрехи, най-добре пренасочете финансите си към нещо друго. Измислете какво искате да имате, но все не ви стигат пари? Започнете да пестите за нещо конкретно, което много искате да имате. Дори да не е нещо много специално, пак е по-добре отколкото да си купувате ненужни дрехи.

 

Втората фаза от вашата промяна ще бъде да разчистите. Отворете гардероба и извадете всичко от него. Със сигурност има скрити съкровища, които ще се изненадате, че сте забутали в ъгъла. Внимателно преценете качествата и недостатъците на всяка дреха. Повярвайте, нямате нужда от дрехи, които не ви стават. Ако нещо не ви става, защото сте качили килограми, не го оставяйте, само защото ви е любимо. Освободете се от ненужните вещи.

 

 

Разделете дрехите на две категории: такива, които ще запазите и такива, които няма. Тези дрехи, които са скъсани и вече не стават за носене, най-добре изхвърлете. Дрехите, които ще запазите, трябва да бъдат здрави, да имат хубав вид и да имате желание да ги носите. Не оставяйте нещо, само защото ви е мъчно да се разделите с него. Дрехите, които не искате да запазите отделете настрани.

 

Можете да поканите няколко по-близки приятелки, които да ви помогнат в решението кое да оставите и кое не. Можете да им подарите част от дрехите, ако те ги харесват. Така ще зарадвате приятелките си, а вие ще сте доволни, че сте усмихнали близък човек.

 

Дрехите, които ви останат, най-добре ги подарете. Има много домове за сираци или хора в нужда, които наистина биха оценили дрехите, които ще им подарите. Изперете ги, изсушете ги и потърсете в интернет за някой, който наистина има нужда от помощ. Това ще ви помогне да разчистите място в гардероба си и ще направите едно добро дело.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия