С кои думи не бива да се описваме сами

2014-10-04 17:02:00
С кои думи не бива да се описваме сами
Снимка: freedigitalphotos.net

Вярвате ли в себе си? Увереността, самочувствието и себеусещането са много важни неща. Когато вярваме в себе си, сме по-успешни, създаваме по-добро впечатление и сме по-привлекателни за околните. Но психоаналитици са стигнали до заключението, че има думи, с които не трябва да се описваме, дори да вярваме, че притежаваме въпросните качества. Кои са те?

 

Щедър. Смятате ли, че сте щедри? Ако наистина сте, вероятно околните ще го знаят, дори да не го споменавате. Това качество е чудесно, но за съжаление малко хора в днешно време го притежават. Не бива да бъдете самохвалко, защото това се забелязва много силно от околните и не прави добро впечатление. Оставете приятелите и познатите ви да ви оценят, не се самоизтъквайте прекалено.

 

 

Остроумен. Пошегувайте се, вместо да се хвалите, че сте много остроумни. Ако притежавате това качество, околните лесно ще го разберат. Доказателство за това е чувството ви за хумор, оригиналните шеги и бързата рефлексия. Недейте да се хвалите, а докажете, че сте такива.

 

Целеустремен. Още едно явно качество за хората. Амбицията не е лошо нещо, освен ако не е „болна“. Тогава става противна и не се харесва на околните. Но ако искате да докажете, че сте амбициозни и целеустремени, разкажете на околните какво сте постигнали сами и с много усилия.

 

Безстрашен. Повечето мъже се определят като такива. По-добре недейте. Всеки човек има нещо, от което се страхува. Няма безстрашен човек и ако парадирате, че сте такъв, изглеждате смешен в очите на околните. Знайте, че е по-важно да се изправите срещу страховете си и да ги преодолеете, а не да нямате страхове. Имайте кураж да рискувате и да се борите, вместо да говорите празни приказки колко сте смели и не се боите от нищо.

 

Независим. Всеки човек е зависим от нещо или някого. В тийнейджърските години сме зависими от родителите си. След това от работата си и от куп други фактори. Няма как човек да е напълно независим. Хубаво е да се стараете да не висите на гърба на родителите си цял живот, да се опитвате да сте по-самостоятелни, да не позволявате да ви командват други хора. Но не мислете, че сте независими от всичко.

 

Страстен. Това качество трябва да бъде показвано само на гаджето ви. Когато става въпрос за интимност, тогава покажете страст. Но не натрапвайте на другите това ваше качество, а докажете, че сте такива, на когото трябва.

 

Скромен. Казано в прав текст звучи като оксиморон. Недейте да се изтъквате, защото изглежда, че не сте скромни изобщо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
-Patrick.Star
преди 9 години

Скромността краси човека, а аз днес съм много скромна.

papugai
преди 9 години

Аз пък съм умен, богат и надарен.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия